Favorit trestal české fauly. Hokejisté do 20 let na závěr základní skupiny podlehli Kanadě 2:7

Česká hokejová reprezentace do 20 let zakončila své působení v základní skupině B na mistrovství světa v Ostravě vysokou porážkou 2:7 s Kanadou. Svěřenci kouče Václava Varadi ale i tak mohou vyhlížet čtvrtfinále, v němž se utkají se Švédskem, které ovládlo skupinu A.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Pekař během utkání proti Kanadě na mistrovství světa do 20 let v Ostravě.

Matěj Pekař během utkání proti Kanadě na mistrovství světa do 20 let v Ostravě. | Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN | Zdroj: Reuters

Český tým šel do utkání s vědomím, že ať uhraje s Kanadou jakýkoliv výsledek, účast ve čtvrtfinále ho nemine. V případě výhry se ale mohl posunout ze čtvrtého místa skupiny B na druhé nebo třetí, čímž by se ve čtvrtfinále vyhnul papírově silnějším soupeřům.

Rusové porazili na juniorském šampionátu Německo a zajistili Česku čtvrtfinále, Švýcaři přehráli Finy

Číst článek

Do zápasu s velkým favoritem ale oslabený výběr trenéra Václava Varadi nevstoupil dobře a už po necelých pěti minutách prohrával, když využil přesilovou hru Joseph Veleno. A po dalších pěti minutách a další přesilovce zvýšil na 0:2 Nolan Foote.

Úvodní třetina se proměnila ve třetinu hrůzy a potrestaných českých faulů, protože Kanaďané do první přestávky využili ještě další dvě početní výhody a do kabin šli za pohodlného vedení 0:4.

Druhou část začali Češi mnohem lépe a nakonec vybojovali i zasloužené snížení. V přesilovce se ve skrumáži před kanadským gólmanem nejlépe zorientoval Vojtěch Střondala, který se na soupisku dostal teprve v den zápasu, a vystřelil svému týmu naději.

Junioři se do konce mistrovství světa musí obejít i bez zraněného Jeníka, tým doplní Střondala

Číst článek

Tu ještě přiživil kapitán Libor Zábranský, který ani ne patnáct sekund nato snížil na 2:4 přesnou střelou po přihrávce Jana Myšáka. Jenže nabuzené Čechy rychle zchladil smolný gól, když se nahozený puk za českou brankou odrazil nečekaným směrem přímo k Liamu Foudymu, který ho pohodlně zasunul do odkryté klece. Od Zábranského gólu v té chvíli uběhlo deset sekund.

Bláznivý úsek hry, během nějž viděla zaplněná vítkovická hala čtyři góly za minutu a dvacet sekund, uzavřel kanadským gólem na 2:6 Dylan Cozens, který se trefil střelou od modré čáry.

V poslední třetině ještě upravil skóre na konečných 2:7 Jared McIsaac. Kanaďané se tak posunuli do čela tabulky a o semifinále si zahrají se Slovenskem. Čtvrté Čechy čeká vítěz druhé skupiny Švédsko.

Quarter-final matchups: CAN vs SVK, SWE vs CZE, USA vs FIN, SUI vs RUS. First two will be played in Ostrava, last two in Třinec, times TBA. #WorldJuniors

21:45 – 31. 12. 2019

27 61

Mistrovství světa hokejistů do 20 let:
Skupina B (Ostrava):
Česká republika - Kanada 2:7 (0:4, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Střondala (Kubíček, Teplý), 32. Zábranský (Myšák, Klikorka) - 5. Veleno (Hayton, Addison), 10. Foote (Byram, Smith), 14. Hayton (Cozens, Veleno), 15. McMichael (Cozens, Hayton), 32. Foudy (Smith, McIsaac), 33. Cozens (Addison, Hayton), 50. McIsaac (Cozens, Veleno). Rozhodčí: Fatajev (Rus.), Tscherrig (Švýc.) - Bowles (USA), Merten (Něm.). Vyloučení: 7:4, navíc Šik (ČR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:5. Diváci: 8693 (vyprodáno).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme