České hokejistky přehrály na mistrovství světa Švédky 3:0, skupinu B opanovaly bez ztráty bodu

České hokejistky vyhrály i čtvrtý zápas na mistrovství světa. V dánském Frederikshavnu porazily Švédsko 3:0 a bez ztráty bodu ovládly skupinu B. Ve čtvrtečním čtvrtfinále se utkají s Finskem, nebo Švýcarskem.

Frederikshavn (Dánsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky oslavují gól do švédské sítě

České hokejistky oslavují gól do švédské sítě | Foto: Johanna Lundbergová | Zdroj: REUTERS/Bildbyran

Spolehlivým výkonem se pod českou výhru podepsala brankářka Klára Peslarová, která zlikvidovala všech 27 střel soupeřek. Gólově se prosadily Vendula Přibylová, Natálie Mlýnková a Klára Hymlárová.

‚Každý díl do sebe perfektně zapadl.‘ Ženská hokejová ‚šestnáctka‘ slaví zlato na Evropském poháru

Číst článek

Švédky, které potřebovaly k vítězství ve skupiny vyhrát v základní hrací době, byly v úvodu utkání výrazně aktivnější. Ústřední postavou české sestavy byla brankářka Peslarová, která v 5. minutě zlikvidovala samostatný nájezd Bouvengové.

V polovině první třetiny se do další velké šance dostala Antonssonová, z brejku však nezamířila přesně. Až poté si první zákrok v utkání připsala švédská gólmanka Söderbergová, složité situace ale v úvodní dvacetiminutovce řešit nemusela.

Do druhé části vstoupily Češky lépe a postupně vyrovnaly statistiku střeleckých pokusů. V polovině zápasu se dostaly do vedení, když Přibylová zakončila samostatnou akci přesnou střelou k pravé tyči.

Více ze hry měly i nadále Švédky, Peslarová však chytala spolehlivě. Spoluhráčky podržela i při vyloučení Láskové. Česká brankářska měla soupeřky dobře načtené, na klubové úrovní totiž hraje právě ve Švédsku.

„Je to krásný pocit. Jsou to holky, s kterými hraju jako spoluhráčka, nebo protihráčka. Jsme kamarádky a prostě dnes vyhrál silnější. Jsem ráda, že to holky přede mnou odmakaly a pomohly ke skvělému výsledku,“ shrnula po utkání.

Ve třetí třetině hráčky Tří korunek nedokázaly pokračovat v nátlakové hře a jejich šance na úspěch klesly v 50. minutě, kdy se po akci Pátkové prosadila počtvrté na MS Mlýnková.

Švédský kouč Lundberg se následně rozhodl zariskovat odvoláním brankářky, čehož Hymlárová rychle využila ke vstřelení třetí české branky.

Stejně jako v pondělním zápase proti Německu si český tým připsal výhru bez inkasované branky, Peslarová ale musela nulu potvrdit zlikvidováním šance Hjalmarssonové.

Mistrovství světa hokejistek v Dánsku:

Skupina B (Frederikshavn):

Švédsko - Česko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Přibylová (Neubauerová, Horálková), 50. Mlýnková (Pátková, Pejšová), 53. Hymlárová (Křízová). Rozhodčí: Kainbergerová (Rak.) Karklinaová (Lot.) - Chartrandová, Jalbertová (obě Kan.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 337.

dpr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme