Čeští hokejisté odehrají základní skupinu mistrovství světa v Minsku. Čeká je derby se Slováky

Česká hokejová reprezentace bude hrát na světovém šampionátu v roce 2021, který uspořádají společně Bělorusko s Lotyšskem, základní skupinu A v Minsku. Národní tým se utká s Ruskem, Švédskem, Švýcarskem, Slovenskem, Dánskem, Běloruskem a Velkou Británií.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z utkání Česko - Kanada.

Momentka z utkání Česko - Kanada. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V základní skupině B, kterou bude hostit lotyšská Riga, se představí obhájci titulu z Finska, Kanada, USA, Německo, Lotyšsko, Norsko, Itálie a Kazachstán.

‚Ve Švýcarsku bychom měli to nejsilnější.‘ Říha se nemohl rozloučit medailí, o budoucnosti jasno nemá

Číst článek

Rozdělení týmů potvrdila na oficiálních stránkách Mezinárodní hokejová federace. Čeští hokejisté by se tak teoreticky nemuseli za celý turnaj z běloruské metropole stěhovat. Minsk Arena s kapacitou 15 tisíc diváků totiž bude dějištěm i dvou čtvrtfinále, obou semifinále i bojů o medaile.

Mistrovství světa se v Bělorusku poprvé konalo před sedmi lety, kdy dokonce překonalo rekord v návštěvnosti. Ten si ale o rok později vzala zpět Česká republika díky šampionátu v Praze a Ostravě.

Letošní mistrovství světa se mělo konat ve Švýcarsku, kvůli pandemii koronaviru ale bylo bez náhrady zrušeno.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme