Český optimismus a jen dva správné tipy. Jak odhadovali mistrovství světa čtenáři iROZHLAS.cz?

Letošní hokejové mistrovství světa je minulostí. Známi jsou nejen noví šampioni, ale i výsledky hokejové tipovačky serveru iROZHLAS.cz. Zapojilo se do ní 2387 soutěžících, z nichž hned 506 správně předpovědělo zlato pro Kanadu. Konečné pořadí na prvních čtyřech místech ale uhodli jen dva tipující.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipovačka MS

Tipovačka MS | Zdroj: iROZHLAS.cz

Kanada přijela do Rigy s mladým nezkušeným týmem, ani to však čtenáře iROZHLAS.cz neodradilo. Po Češích udělali z Kanady před začátkem mistrovství druhého největšího favorita turnaje, když jim zlatou medaili předpovědělo hned 506 lidí, tedy 21 procent ze všech zaslaných tipů.

Rozhodnu v prodloužení, předpověděl autor zlatého gólu ve finále mistrovství světa Paul. A stalo se

Číst článek

Svěřenci trenéra Gerarda Gallanta to přitom na šampionátu neměli lehké. Po začátečních mizerných výsledcích postoupili ze skupiny jen těsně před Kazachstánem, od té doby však začali naplňovat předturnajové předpoklady. Po vyřazení Ruska si vyšlápli na reprezentanty USA a v napínavém finále porazili v prodloužení úřadující mistry z Finska.

Skandinávce - ani po úspěšném mistrovství z roku 2019 - nepovažovali čtenáři iROZHLAS.cz za favorita. Zlato jim přiřklo jen 112 hlasujících, tedy 0,47 %. Větší důvěru měly týmy Ruska (233 hlasů, 9,8 %) a Švédska (248 hlasů, 10,4 %), které ale překvapivě skončilo už ve skupině.

Do tipovačky se promítla velká očekávání od českého týmu. Češi byli podle čtenářů iROZHLAS.cz jasnými favority na titul - na první místo je dalo 1110 lidí (46,5 %). 256 tipujících spoléhalo na to, že se svěřenci trenéra Filipa Pešána získají stříbro, 152 pak predikovalo alespoň bronz.

Český výběr ale nakonec nakonec po nepřesvědčivých výkonech skončil ve čtvrtfinále, tedy v části turnaje, kam podle 96,2 % tipujících minimálně měl dojít.

Rozuzlení turnaje, tedy pořadí prvních čtyř týmů, správně odhadli dva tipující, jelikož bylo ale pro vstup do soutěže třeba použít hashtag #irozhlastipovacka, ocenit můžeme pouze řádně přihlášené tipy. 

Ceny tak získá devět čtenářů, kteří byli přesnému pořadí nejblíže.

Vítězem tipovačky se stal Jakub Elicer, který správně uhodl, že Kanada porazí ve finále Finsko a USA získají bronz. Sport přitom podle svých slov sleduje spíše okrajově. „Musím se přiznat, že jsem příliš nesledoval soupisky týmů, ale šel jsem spíš podle pocitu,“ řekl pro iROZHLAS.cz.

Před pár dny jsem si tipnul #irozhlastipovacka, ani jsem si nevšiml, že tam není Rusko :)

13:09 – 21. 05. 2021

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme