Čtenáři iROZHLAS.cz: Nejhezčím reprezentačním dresem byl modrý československý z roku 1947

Představení nových dresů české hokejové reprezentace vyvolal bouřlivou diskusi mezi hráči i fanoušky. Server iROZHLAS.cz se v anketě zeptal svých čtenářů, který z trikotů za 110 let existence se jim líbil. Nejvíc hlasů získal poválečný modrý dres.

Tento článek je více než rok starý.

Anketa Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dres hokejové reprezentace z roku 1947.

Dres hokejové reprezentace z roku 1947. | Zdroj: Český svaz ledního hokeje

V anketě o „nejhezčí reprezentační dres“ se sešlo přes tisíc hlasů. Z posledních let se mezi 11 a 12 procenty vyrovnaly dres pro olympijské  hry v Naganu, bílý dres z roku 2010 i nový dres se lvem, který si český hokej nadělil ke 110. výročí existence.

Modrý s přelepenou hvězdou, nebo svetr z roku 1911? Hlasujte, který reprezentační dres je nejhezčí

Číst článek

Nejvíc hlasů, přes 19 procent, získal modrý svetr, ve kterém českoslovenští reprezentanti vyhráli domácí mistrovství světa v roce 1947.

V replikách modrých dresů hrál reprezentační výběr i před rokem, kdy si hokejisté připomněli mistry světa z roku 1947 v první třetině zápasu Euro Hockey Tour se Švédy, třetinu tehdy prohráli 1:2, ale celkově zvítězili 8:4.

Debatu o dresech hokejové reprezentace vyvolalo nové logo, které Český svaz ledního hokeje představil u příležitosti svého 110. výročí. Na dresu totiž po letech chybí velký státní znak, což vadí některým fanouškům i hokejistům. „Tohle nepochopím,“ napsal vítěz ankety Zlatá hokejka David Pastrňák. Dres se nelíbí ani brankářům Pavelcovi s Mrázkem.

Fandům zase nový znak často připomíná logo výrobce kamionů či bývalého týmu KHL Lva Praha. Velký státní znak chybí části příznivců českého hokeje i proto, že samotný lev nereprezentuje hokejisty z Moravy a Slezska.

Důvody změny jsou marketingové i finanční. „Dosavadní situace, kdy jsme nakládali s půjčeným státním symbolem, už byla neudržitelná, protože na nás neustále parazitovaly různé subjekty. Uzrál čas identitu po vzoru ostatních hokejových federací zrevidovat a dát do moderního hávu,” vysvětluje změnu prezident hokejového svazu Tomáš Král. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme