Pocta pro nejlepšího střelce NHL Pastrňáka, na Utkání hvězd bude kapitánem výběru Altantické divize

Nejlepší střelec NHL David Pastrňák z Bostonu bude při lednovém Utkání hvězd zámořské hokejové soutěže v St. Louis kapitánem výběru Atlantické divize. Kapitány dalších týmů budou další hvězdní útočníci Alexandr Ovečkin z Washingtonu (Metropolitní divize), Connor McDavid z Edmontonu (Pacifická) a Nathan MacKinnon z Colorada (Centrální).

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Bostonu David Pastrňá slaví gól ve finále Stanley Cupu

Hokejista Bostonu David Pastrňá slaví gól ve finále Stanley Cupu | Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Pastrňák si poprvé zahrál v prestižním utkání už letos, kapitánské „céčko“ bude mít ale poprvé. Ovečkin bude při osmé účasti kapitánem potřetí za sebou, McDavid tuto roli zastane dokonce již počtvrté v řadě. Před Pastrňákem byl na Utkání hvězd NHL z Čechů naposledy kapitánem Jaromír Jágr, jenž si v dresu Floridy vysloužil rovněž roli šéfa výběru Atlantické divize.

Kubalík a Voráček si připsali v NHL gól a asistenci, obránce Gudas se trefil poprvé v sezoně

Číst článek

Pastrňák v minulé sezoně posunul své osobní maximum v NHL na 81 bodů za 38 gólů a 43 asistencí, přestože odehrál jen 66 z 82 utkání základní části. V tomto ročníku útočí na ještě lepší čísla. S 28 góly ze 37 startů je nejlepším střelcem ligy a na kontě má i 23 nahrávek. v kanadském bodování je čtvrtý.

Pastrňák dostal od fanoušků nejvíce hlasů, jména dalších účastníků vedle kvarteta kapitánů určí NHL. Týmy jednotlivých divizí budou mít celkem 11 hráčů - vedle dvou gólmanů tři obránce a šest útočníků. Trenéry budou šéfové střídaček těch týmů, jež budou mít v dané divizi v polovině základní části nejvyšší procento získaných bodů.

Tradiční hvězdný víkend se uskuteční 24. a 25. ledna v St. Louis. Zápasy mezi jednotlivými týmy se budou opět hrát s třemi hráči na obou stranách, stejně jako se hraje prodloužení v základní části NHL. Po dvacetiminutových semifinále bude následovat stejně dlouhý finálový duel. Vítězství obhajuje Metropolitní divize.

Your #NHLAllStar Division Captains will be as follows:

Atlantic Division - David Pastrnak (@davidpastrnak)
Central Division - Nathan MacKinnon (@Nathan Mackinnon)
Metropolitan Division - Alex Ovechkin (@Alex Ovechkin)
Pacific Division - Connor McDavid (@Connor McDavid)

01:54 – 22. 12. 2019

362 1981

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme