Přestřelku mezi Arizonou a Ottawou rozhodl hattrickem Crouse, Vejmelka zůstal na lavičce

Hokejisté Arizony v jediném pondělním utkání NHL vyhráli na ledě Ottawy 5:3. Prvním hattrickem kariéry v soutěži se blýskl útočník Coyotes Lawson Crouse. Scott Wedgewood, který v brance hostujícího celku dostal přednost před Karlem Vejmelkou, kryl 40 střel.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lawson Crouse z Arizony v souboji s Alexem Formentonem z Ottawy

Lawson Crouse z Arizony v souboji s Alexem Formentonem z Ottawy | Foto: Marc DesRosiers | Zdroj: Reuters

Ottawa na vlastním ledě dominovala, přestřílela Arizonu 43:15, ale na výhru nedosáhla. Senators přes chvílemi až drtivý tlak vedli v celém zápase pouze pět minut. Josh Norris ve třetí minutě otevřel skóre, Arizona ale zásluhou Crouseho v osmé minutě srovnala a v čase 9:00 čtyřiadvacetiletý útočník v přesilové hře druhým gólem otočil stav utkání.

Kometa se udržela výhrou ve speciálních dresech v sérii s Libercem, Pardubice postupují

Číst článek

„Nemyslím si, že bych od svého příchodu na lavičku Senators zažil zápas, ve kterém bychom herně tak dominovali. Prakticky nepřetržitě jsme drželi puk a soupeře k ničemu nepustili. Ani si nevzpomenu, kdy se soupeř, kromě gólových situací, dostal přes červenou čáru,“ řekl trenér Ottawy D.J. Smith.

„Zápas rozhodla naše bídná produktivita. Z takového tlaku a tolika střel jsme prostě měli vytěžit více branek,“ dodal.

Norris v 15. minutě po čtyřech sekundách využil přesilovou hru a tvrdou ranou do horního rohu Wedgewoodovy branky srovnal, to však bylo od Senators na dlouhou dobu vše.

Vyrovnávací gól Joshe Norrise

V 37. minutě ujel v oslabení Crouse, překonal Filipa Gustavssona a zkompletoval svůj první hattrick v NHL.

„Je to neuvěřitelný pocit. Již několikrát jsem říkal, že chci do každého zápasu dát úplně všechno a pomoci týmu, jak to jen jde. Vstřelit hattrick před svou rodinou a ještě dovést tým k výhře, to je opravdu paráda,“ pochvaloval si Crouse, jenž byl zvolen první hvězdou zápasu.

Rodák z kanadského Londonu se stal teprve osmým hráčem v klubové historii, který v jednom zápase vstřelil gól v přesilovce, v oslabení i při hře pět na pět. „Vůbec jsem to nevěděl, řekl mi to až někdo v kabině,“ řekl.

Hattrick Lawsona Crouseho

Na třetí Crouseho trefu ještě Senators zásluhou Brownovy dorážky ze 48. minuty dokázali odpovědět, tvrdá rána pro psychiku domácích ovšem přišla pouhých šestnáct sekund po srovnání.

Nick Schmaltz bekhendem prostřelil Gustavssona a poslal Coyotes opět do vedení. Šestadvacetiletý Američan bodoval pošesté v řadě a především díky sedmi bodům z předchozího zápasu s Ottawou zapsal ve své úspěšné sérii již 16 bodů (6+10).

Pátou výhru Arizony z posledních šesti zápasů pečetil v poslední minutě trefou do prázdné branky Barret Hayton.

Výsledek NHL

Ottawa - Arizona 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)

Branky: 3. a 15. Norris, 48. C. Brown – 8., 9. a 37. Crouse, 48. N. Schmaltz, 60. Hayton. Střely na branku: 43:15. Diváci: 9201. Hvězdy zápasu: 1. Crouse (Arizona), 2. Norris (Ottawa), 3. Wedgewood (Arizona).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme