‚Podobné chování nebudeme tolerovat.‘ Útočník Nashvillu dostal trest na 27 zápasů za domácí násilí

Hokejový útočník Austin Watson z Nashvillu dostal distanc na přípravné období a úvodních 27 zápasů nové sezony NHL za domácí násilí. Trest šestadvacetiletému Američanovi udělil komisionář ligy Gary Bettman, proti verdiktu se hodlá odvolat hráčská asociace NHLPA.

Tento článek je více než rok starý.

Nashville Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Austin Watson si v NHL nezahraje 27 zápasů

Austin Watson si v NHL nezahraje 27 zápasů | Foto: Harrison McClary | Zdroj: Reuters

Watson byl obviněn z domácího násilí v červnu po hádce s přítelkyní, do níž strčil. U červencového soudu hokejista vinu nepopřel. Případ vyšetřovala i liga, jež Watsona vyslechla minulý týden.

Rekordní peníze za odchody do NHL. České kluby získaly 64 milionů korun

Číst článek

„Toto rozhodnutí je nutné a je v souladu s pevným stanoviskem NHL, že podobný typ chování nebude tolerovat,“ uvedl Bettman.

Soutěž nemá přesná pravidla na trestání domácího násilí a každý případ posuzuje individuálně. Napadení manželky v roce 2014 na několik let zatarasilo cestu do NHL ruskému obránci Vjačeslavu Vojnovovi, o jehož návratu do zámoří se začalo jednat až letos.

Šestadvacetiletý Watson hraje za Nashville celou kariéru, ve 216 zápasech základní části nasbíral 47 bodů (23+24). V dresu Predators se bude moci objevit nejdříve 3. prosince v domácím utkání proti Buffalu.

Gary Bettman's statement on the 27-game suspension for Austin Watson:

01:48 – 13. 09. 2018

46 119

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme