Pastrňákův velký večer v NHL. Český útočník hattrickem a dvěma asistencemi řídil vítězství Bostonu

Útočník David Pastrňák zařídil ve středečním utkání NHL třemi góly a dvěma asistencemi výhru Bostonu 6:3 nad New Yorkem Rangers. Havířovský rodák si připsal pět bodů v utkání základní části poprvé v kariéře a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Druhou hvězdou se stal David Krejčí, který asistoval u dvou branek.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák.

David Pastrňák. | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák je prvním hráčem Bruins od ročníku 1993/94, který během jedné sezony nasázel tři hattricky. Dvaadvacetiletý útočník je s 36 trefami nejlepším českým střelcem soutěže, i když přišel v únoru a březnu o šestnáct zápasů kvůli zranění palce na levé ruce. Pastrňák si od návratu připsal v pěti utkáních jedenáct bodů (5+6), přestože si stěžoval, že jeho výkony nejsou podle jeho představ.

Vstupenky na zápas NHL v Praze už oficiálně nejsou, o tisíce korun dráž je nabízí už jen překupníci

Číst článek

Pastrňák se prosadil poprvé ve třetí minutě v přesilové hře ze své parkety v pravém kruhu, kdy rozvlnil síť střelou bez přípravy k bližší tyči. Znovu dostal Boston do vedení (2:1) v polovině zápasu po průniku Krejčího, po kterém Pastrňák skóroval do odkryté branky. Oba čeští útočníci vymysleli i gól na 3:1 a jejich akci zakončil Jake DeBrusk do prázdné branky.

Po snížení Rangers opět zasáhl Pastrňák, který v 53. minutě zkompletoval v přesilové hře hattrick a gól se podobal tomu, kterým otevřel skóre. Český útočník si připsal pátý bod v další početní výhodě, kdy jeho střílenou přihrávku usměrnil do branky Patrice Bergeron a zvýšil na 5:2. Pastrňák zažil produktivnější večer jen loni v úvodním kole playoff proti Torontu, ve kterém přidal ke třem gólům i tři přihrávky.

Boston doma zvítězil po dvanácté za sebou a upevnil si druhé místo v Atlantické divizi před Torontem, které prohrálo na ledě Philadelphie 4:5 po nájezdech. Jednu branku vítězů vstřelil Radko Gudas, který gólem od modré čáry vyrovnal na 2:2. Jakub Voráček nebodoval a neuspěl ani ve druhém kole nájezdů. Zápas rozhodl v páté sérii Sean Couturier, který se v rozstřelu trefil jako jediný.

Pastrňák zažil nejproduktivnější večer v kariéře loni v úvodním kole play-off proti Torontu, ve kterém přidal ke třem gólům i tři přihrávky.

Brankář David Rittich odchytal celé utkání za Calgary proti Dallasu, které ovšem jeho tým prohrál 1:2. Dallas poslal do vedení v závěru úvodní třetiny Alexandr Radulov, když projel celým hřištěm a povedenou bekhendovou kličkou překonal českého brankáře. Na 2:0 zvýšil v přesilovkovou dorážkou Miro Heiskanen. Za domácí pak akorát snížil TJ Brodie.

NHL:
Philadelphia - Toronto 5:4 po sam. nájezdech, Colorado - Vegas 4:3, Calgary - Dallas 1:2, Boston - NY Rangers 6:3.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme