‚Mohl by to být takový příští Bergeron.‘ Pastrňákovi Stanley Cup unikl, v Bostonu je ale za hrdinu

Na Stanley Cup si nesáhl, ale v pondělí by mohl docela dobře získat alespoň Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hráče minulé sezony. Útočník David Pastrňák má za sebou další skvělou sezonu, kterou oceňují i fanoušci - v ulicích Bostonu jich chodí čím dál více s číslem 88 na zádech.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Bostonu David Pastrňá slaví gól ve finále Stanley Cupu

David Pastrňák. | Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Místní legendou už se stal Patrice Bergeron, vždyť je v klubu šestnáct let. Ale Pastrňák je suverénně nejoblíbenější z mladých hráčů.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Je to náš místní hrdina.‘ Pastrňákovi Stanley Cup těsně unikl, v Bostonu je ale i tak oblíbencem

„Milujeme ho tady, je to takový náš místní hrdina. Je to na něm, jestli tu zůstane, ale jsme rádi, že ho máme,“ říká jeden z fanoušků, který se jmenuje Albert.

„Je to skvělý hráč, se skvělým přístupem, výbornou střelou, přesně takový hráč, jakého v týmu chcete. Zapadl do týmu a profiluje se jako někdo, kdo hraje za tohle město. To je dobře, pro nás i pro něj a budou to s ním dobré časy,“ vypráví muž, který má na sobě dres s Patrňákovým jménem.

Jenže nikdo českému útočníkovi pochopitelně Pastrňák neřekne, to se Američanům špatně vyslovuje, takže mu říkají „Pasta“, což v překladu znamená těstoviny.

A tím pádem to svádí k podobným kostýmům, s jakým se na poslední finále Stanley Cupu vydal asi dvanáctiletý kluk - na hlavě měl cedník a z něj jako vlasy visely po celém obvodu špagety.

Obránce Gudas po čtyřech letech mění v NHL dres, bude hrát za Washington

Číst článek

„Říkáme mu Pasta. Jakože Pastrňák, tak Pasta, chápete? Takže mám na sobě tyhle těstoviny. Jakože Pastu,“ vypráví chlapec, který má k neobvyklému úboru ještě na sobě samozřejmě dres a dokonce i ponožky s podobiznou českého útočníka.

„Mohl by to být takový příští Bergeron, podobně kvalitní hráč,“ dodává fanoušek s cedníkem na hlavě. „Je skvělý, hraje krásně a zjevně si to užívá. Ani nedává moc najevo svoje ego. Doufám, že ve městě dlouho zůstane,“ dodává jiná fanynka.

Ano, tyhle dvě prosby by se jemu i jí mohly splnit. Zmíněný Patrice Bergeron je o deset let starší než Pastrňák a klub potřebuje někoho, koho by si podobně vychoval, kdo by byl podobnou ikonou. I proto si českého útočníka před dvěma lety zavázal celkem šestiletou smlouvou na přibližně 100 milionů dolarů. Příznivci klubu se shodují, že to je jednoznačně správný krok a takové peníze si za své výkony zaslouží.

„Tou smlouvou si ho získali, protože kdyby mu ji nedali, tak už je jinde. Takže se to jednoznačně vyplatí,“ říká jeden z příznivců Bostonu o Davidu Pastrňákovi.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme