Pastrňák vstřelil vítězný gól Bostonu. Skórovali i Voráček a Hertl

Hokejisté Bostonu vyhráli osmý z posledních deseti zápasů a výhrou v Tampě 3:0 se přiblížili vedoucímu týmu konference na dva body. První a vítězný gól dal David Pastrňák. V dalších zápasech NHL se trefili Tomáš Hertl a Jakub Voráček, Vladimír Sobotka dvakrát asistoval.

Tampa/Florida Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejistům Bostonu se letos daří

Hokejistům Bostonu se letos daří | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Brian Gionta dobře vystřídal, takže jsem jel rovnou do útočného pásma. Torey Krug mi to dal a byl jsem sám před brankářem. Rozhodl jsem se do bekhendu a naštěstí mi to tam spadlo,“ popsal svůj 28. gól v sezoně pro server iROZHLAS.cz David Pastrňák.

Tomáš Hertl dal znovu vítězný gól, hvězdou zápasu byl i Jakub Vrána

Číst článek

Rodák z Havířova už na začátku čtvrté minuty zápasu otevřel skóre dvou lídrů Východní konference NHL. Dvorní nahrávač Medvědů Torey Krug přidal ještě dvě asistence a Boston zvítězil na ledě Tampy 3:0.

Pastrňák byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu za druhým Krugem a brankářem Tuukkou Raskem, který vychytal nulu na ledě nejlepšího útoku NHL.

Boston vyhrál osmý z posledních deseti zápasů a stáhl náskok Tampy v čele konference na dva body.  Daří se i Pastrňákovi, který má střeleckou formu.

„Je to super. Honíme Tampu na prvním místě a tohle byl výborný zápas. Hráli jsme dobře a byl to super týmový výkon. Sezona je nahoru dolů, někdy vám to tam padá a teď se cítím dobře, konec sezony mi vyhovuje. Náš cíl je vyhrát konferenci a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Pastrňák.

První hvězdou zápasu Caroliny s Philadelphií byl útočník Flyers Jakub Voráček, který svým sedmnáctým gólem v sezoně zahájil obrat v posledních deseti minutách zápasu.

Flyers prohrávali 1:2, když se Voráček po Lindblomově přihrávce ocitl před brankou a v pádu vyrovnal. O vítězství Philadelphie 4:2 pak rozhodli Filppula a Raffl.

Tomáš Hertl skóroval ve třetím utkání v řadě, po dvou vítězných brankách tentokrát krátce před koncem potvrdil do prázdné branky výhru San Jose 5:3 ve Vancouveru.

Čerstvě dvojnásobný otec Vladimír Sobotka dvakrát asistoval v Madison Square Garden při výhře St. Louis nad New Yorkem Rangers. V první třetině rozjel akci, na jejímž konci poslal Pietrangelo Blues do vedení, v prodloužení zas byl u rozhodujícího gólu Schenna na 4:3.

NHL:
Buffalo - Chicago 5:3, Florida - Edmonton 2:4, Los Angeles - New Jersey 0:3, Toronto - Montreal 4:0, Vancouver - San Jose 3:5, Carolina - Philadelphia 2:4, Columbus - Ottawa 2:1, St. Louis - NY Rangers 4:3 v prodl., Arizona - Minnesota 1:3, Tampa Bay - Boston 0:3.

vman, jkn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme