Krejčího gól nezabránil vyřazení Bostonu, sezona končí i pro San Jose s Hertlem

Hokejisté Bostonu prohráli pátý zápas semifinále Východní konference na ledě Tampy 1:3 a letošní zámořská sezona skončila pro Davidy Krejčího i Pastrňáka. Stejně dopadl Tomáš Hertl ze San Jose.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa/Florida (Aktualizováno: 6:58 7. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát z Tampy (vpravo) a David Krejčí z Bostonu

Ondřej Palát z Tampy (vpravo) a David Krejčí z Bostonu | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston v předchozích dvou utkáních prohrával do desáté minuty 0:2, ale tentokrát si začátek pohlídal a v závěru první třetiny udeřil. Krejčí se v přesilové hře trefil z levého kruhu k bližší tyči nad rameno Andreje Vasilevského.

Krejčí figuroval na ledě i u vyrovnávací branky. Český útočník dostal puk z předbrankového prostoru jen mezi kruhy, kde ho přebral Brayden Point a prosadil se bekhendovou kličkou.

Faul na Ondřeje Paláta, který dal v sérii dvě vítězné branky, potrestal střelou z pravého kruhu J.T. Miller. Postup Tampy Bay zpečetil Anton Stralman při powerplay střelou přes celé kluziště do prázdné branky. Druhý finalista vzejde z dvojice Washington - Pittsburgh.

Sezona v NHL skončila nejen Krejčímu, ale také Davidu Pastrňákovi, který je v produktivitě play off třetí s bilancí šesti gólů a čtrnácti přihrávek. Elitní lajna Bostonu (Pastrňák, Patrice Bergeron, Brad Marchand) nasbírala v sérii 23 bodů, ale jedenáct z nich si připsalo v úvodním utkání při výhře 6:2.

Poté už vítězila jen Tampa Bay, která v posledních třech zápasech neinkasovala při rovnovážném počtu hráčů na ledě.

Vegas udeřilo poprvé ve 27. minutě, když v útočném pásmu dobře napadalo, získalo puk a Jonathan Marchessault střelou mezi betony otevřel skóre.

Ještě ve druhé třetině zvýšil ranou od modré čáry Nate Schmidt, jehož gól ale potvrdil až později v přerušené hře videorozhodčí. Záběr prokázal, že pumelice obránce Golden Knights se odrazila ven od kamery v brance. Třetí gól přidal v závěru při powerplay Cody Eakin.

Čtvrtou nulu v letošním play off vychytal Marc-André Fleury, který v zápase zastavil 28 střel. Dvakrát svedl souboj s Tomášem Hertlem, který se dostal za obranu Vegas. Český útočník v první třetině trefil břevno, později za stavu 0:1 zastavil jeho bekhendovou kličku Fleuryho beton.

Vegas je třetím týmem v historii soutěže, který ve své první sezoně v NHL vyhrál dvě série play off. Předtím se to povedlo před sto lety Torontu Arenas a před půl stoletím St. Louis Blues. Nováček, do jehož základní sestavy se podruhé za sebou nevešel Tomáš Nosek, narazí ve finále Západní konference na vítěze série Nashville - Winnipeg.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Tampa Bay - Boston 3:1 (konečný stav série: 4:1)
Západní konference - 6. zápas:
San Jose - Vegas 0:3 (konečný stav série: 2:4)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme