Pastrňákových pět bodů v jednom zápase? Už zvládl i víc, český rekord drží Jágr

David Pastrňák zažil svůj bodově nejúspěšnější zápas v základní části NHL. Proti New Yorku Rangers se blýskl hattrickem a dvěma asistencemi a přispěl k vítězství 6:3. Na největší české bodové hody ale Pastrňákův středeční výkon nestačí.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák během utkání proti New Yorku Rangers.

David Pastrňák během utkání proti New Yorku Rangers. | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý útočník se díky středečnímu vystoupení stal prvním hráčem Bruins od sezony 1993/94, který dokázal během jedné sezony nasázet tři hattricky a celkem dokázal po šestnáctizápasové pauze nasbírat v šesti utkáních jedenáct bodů, přestože si stěžoval, že po zranění stále nehraje podle svých představ.

Pastrňákův velký večer v NHL. Český útočník hattrickem a dvěma asistencemi řídil vítězství Bostonu

Číst článek

„Dnes hrál úžasně. Dobře pálil puky na branku, vypadal jistější při řešení situací i ve skrumážích,“ chválil po utkání Pastrňáka kouč Bostonu Bruce Cassidy. 

Podobný kousek jako teď Pastrňákovi se v letošním ročníku povedl ještě Jakubu Voráčkovi z Philadelphie, který na podzim Ottawě dva góly sám vstřelil a na tři další přihrál.

V loňském play-off nastřádal sám Pastrňák v utkání proti Torontu dokonce šest bodů za hattrick a tři asistence. Boston tehdy zvítězil 7:3 a celou sérii nakonec i díky dalšímu Pastrňákovu gólu rozhodl v sedmém zápase.

Šest bodů zvládli z Čechů nasbírat ještě Patrik Eliáš, Milan Hejduk, Radek Bonk, Robert Reichel a Michal Pivoňka.

Rekord má Sittler

Český rekord v získaných bodech během jednoho utkání v NHL je ale ještě o stupínek výš. Jaromír Jágr totiž hned dvakrát zažil sedmibodový večer. Poprvé v roce 1999, když ještě v barvách Pittsburghu třemi góly a čtyřmi přihrávkami řídil demolici New Yorku Islanders 9:2. Podruhé na to české legendě stačily dokonce necelé dvě třetiny, to Jágr už v dresu Washingtonu přispěl k vítězství 12:2 nad Floridou.

Ještě o bod víc získalo v historii NHL osm Kanaďanů a dva Slováci - bratři Peter a Anton Šťastní. Úplný rekord drží Darryl Sittler, který v roce 1976 zaznamenal dokonce šest gólů a čtyři asistence.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme