Pastrňák třikrát asistoval u výhry Bostonu, Frkova střela zajistila Detroitu bod

Hokejový útočník David Pastrňák třemi asistencemi pomohl k výhře Bostonu nad Detroitem 6:5 v prodloužení. Vyrovnávací branku Red Wings dal Martin Frk.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

David Pastrňák překročil v letošní sezoně hranici šedesáti bodů, tříbodovým večerem proti Detroitu navíc překonal svůj loňský rekord v počtu asistencí, má jich už 38 a celkově v NHL přihrál už na 102 gólů. 

Krejčí hattrick, Pastrňák dva góly a asistence. Češi řídili debakl obhájců Stanley Cupu

Číst článek

Boston sice v cestě za pátou domácí výhrou v řadě ztratil v první třetině dvoubrankové vedení, jenže jeho první útok fungoval skvěle. Do kombinací Pastrňáka, Rileyho Nashe a Brada Marchanda se zapojil bek Torrey Krug, který zakončil zápas s bilancí dvou gólů a dvou přihrávek. Pastrňák asistoval třikrát Bruins vedli ve 34. minutě už pět tři.

Ale dvougólový náskok nedokázala udržet ani podruhé. Mantha snížil a deseti minut před koncem se v tlaku po skončené přesilovce dostal do výborné pozice Martin Frk, jeho střela zápěstím změnila směr o lýtka Davida Krejčího a Frk vyrovnal na 5:5.

Po 34 sekundách prodloužení rozhodla první hvězda zápasu. Brad Marchand zakončil útok Nashe s Krugem, zkompletoval hattrick a zajistil Bostonu výhru 6:5.

V devíti zápasech NHL házeli fanoušci čepice na led hned třikrát. Vedle Marchanda zazářili hattrickem i Patrik Laine, který byl jediným střelcem při výhře Winnipegu 3:0 v Madison Square Garden nad New York Rangers.

Třikrát skóroval i Nick Bjugstad z Floridy, jeho představení ale stačilo Panterům pouze na bod za prohru 4:5 v prodloužení na ledě Tampy Bay. Na první gól zápasu nahrával Gourdemu Andrej Šustr.

NHL:

Boston - Detroit 6:5 v prodl., New Jersey - Montreal 6:4, NY Rangers - Winnipeg 0:3, Columbus - Vegas 4:1, Nashville - Dallas 2:0, Minnesota - Carolina 6:2, Chicago - Colorado 2:1 v prodl., Tampa Bay - Florida 5:4 v prodl, Anaheim - Washington 4:0. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme