Pastrňák třikrát asistoval u výhry Bostonu, Frkova střela zajistila Detroitu bod

Hokejový útočník David Pastrňák třemi asistencemi pomohl k výhře Bostonu nad Detroitem 6:5 v prodloužení. Vyrovnávací branku Red Wings dal Martin Frk.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

David Pastrňák překročil v letošní sezoně hranici šedesáti bodů, tříbodovým večerem proti Detroitu navíc překonal svůj loňský rekord v počtu asistencí, má jich už 38 a celkově v NHL přihrál už na 102 gólů. 

Krejčí hattrick, Pastrňák dva góly a asistence. Češi řídili debakl obhájců Stanley Cupu

Číst článek

Boston sice v cestě za pátou domácí výhrou v řadě ztratil v první třetině dvoubrankové vedení, jenže jeho první útok fungoval skvěle. Do kombinací Pastrňáka, Rileyho Nashe a Brada Marchanda se zapojil bek Torrey Krug, který zakončil zápas s bilancí dvou gólů a dvou přihrávek. Pastrňák asistoval třikrát Bruins vedli ve 34. minutě už pět tři.

Ale dvougólový náskok nedokázala udržet ani podruhé. Mantha snížil a deseti minut před koncem se v tlaku po skončené přesilovce dostal do výborné pozice Martin Frk, jeho střela zápěstím změnila směr o lýtka Davida Krejčího a Frk vyrovnal na 5:5.

Po 34 sekundách prodloužení rozhodla první hvězda zápasu. Brad Marchand zakončil útok Nashe s Krugem, zkompletoval hattrick a zajistil Bostonu výhru 6:5.

V devíti zápasech NHL házeli fanoušci čepice na led hned třikrát. Vedle Marchanda zazářili hattrickem i Patrik Laine, který byl jediným střelcem při výhře Winnipegu 3:0 v Madison Square Garden nad New York Rangers.

Třikrát skóroval i Nick Bjugstad z Floridy, jeho představení ale stačilo Panterům pouze na bod za prohru 4:5 v prodloužení na ledě Tampy Bay. Na první gól zápasu nahrával Gourdemu Andrej Šustr.

NHL:

Boston - Detroit 6:5 v prodl., New Jersey - Montreal 6:4, NY Rangers - Winnipeg 0:3, Columbus - Vegas 4:1, Nashville - Dallas 2:0, Minnesota - Carolina 6:2, Chicago - Colorado 2:1 v prodl., Tampa Bay - Florida 5:4 v prodl, Anaheim - Washington 4:0. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme