Pastrňák dal 35. gól v sezoně, poslední zápas NHL rozhodl o složení dvojic pro play-off

Hokejový útočník David Pastrňák skóroval v posledním utkání základní části NHL, ve kterém ale s Bostonem podlehl doma Floridě 2:4. Poražení se v případě výhry mohli posunout do čela Východní konference, v níž nakonec obsadili druhé místo a v úvodním kole play off se utkají s Torontem.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák snížil na 2:3 v padesáté minutě v přesilové hře, když zakončoval hezkou souhru celého útoku střelou z levého kruhu do odkryté branky. Havířovský rodák si připsal 35. zásah.

V NHL skórovali tři Češi. Colorado v přímém souboji vyřadilo St. Louis, postupují i Flyers.

Číst článek

Z českých hokejistů vstřelil v základní části více branek naposledy více Jaromír Jágr, který zaznamenal 54 gólů v sezoně 2005/06. Od té doby bylo českým maximem 35 tref, které dali ještě Milan Hejduk (2006/07) a Milan Michálek s Radimem Vrbatou (oba 2011/12).

Boston už po 82 sekundách prohrával gólem Henrika Borgströma. Domácí ztrátu smazali v deváté minutě i s přispěním asistence Davida Krejčího. Florida, která o den dříve přišla o šanci postoupit do play off, ale ještě před první přestávkou opět strhla trefou Franka Vatrana vedení na svou stranu.

Náskok zvýšil Maxim Mamin a na snížení Pastrňáka odpověděl v předposlední minutě Jevgenij Dadonov.

Ve Východní konferenci tvoří další dvojice v play off Tampa Bay s New Jersey, Washington s Columbusem a obhájce Stanleyova poháru Pittsburgh se utká s Philadelphií. V Západní konferenci se vítěz základní části Nashville střetne s Coloradem, Winnipeg poměří síly s Minnesotou, Vegas s Los Angeles a Anaheim se San Jose.

Vyřazovací část začne v noci ze středy na čtvrtek středoevropského času.

NHL:
Boston - Florida 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: 9. Backes (Krejčí), 50. Pastrňák - 2. Borgström, 17. Vatrano, 34. Mamin, 59. Dadonov. Střely na branku: 43:26. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Vatrano, 2. Matheson (oba Florida), 3. Bergeron (Boston).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme