Pastrňák s Krejčím se asistencemi zasadili o obrat Bostonu. Rutta nahrál na vítězný gól Tampy

Hokejisté Bostonu i díky asistencím Davida Pastrňáka a Davida Krejčího otočili v 53. minutě na ledě Philadelphie skóre během 27 sekund a vyhráli v pátečním utkání NHL 2:1. Jan Rutta přihrál na vítězný gól Tampy Bay, která doma udolala Detroit 3:1. Jediná branka poražených padla po střele Filipa Zadiny, který nastoupil poprvé od 19. ledna.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:10 6. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezbrankový stav se ve Philadelphii měnil poprvé až ve 41. minutě, v níž se prosadil tečí James van Riemsdyk. Domácí Joel Farabee ještě neproměnil v závěru druhé třetiny po faulu Jakuba Zbořila trestné střílení, gólman Tuukka Rask sklapl betony proti jeho střele včas.

Kubalík skóroval a připsal si dvě asistence proti Carolině. Nečas nedohrál po ráně hlavou o led

Číst článek

Boston prohrával s Philadelphií před dvěma dny v 53. minutě dokonce 1:3 a zápas otočil i díky hattricku a asistenci Pastrňáka. Český útočník pomohl v páteční odvetě k vyrovnání, jeho střelu dorazil Brad Marchand.

Havířovský rodák tak bodoval po návratu od operace kyčle ve všech čtyřech zápasech (5+3). Obrat dokonal Sean Kuraly, který střelou zpoza levého kruhu překvapil Briana Elliota. Asistenci si připsal Krejčí.

Střelu Zadiny, který vynechal předchozích sedm utkání kvůli protokolu covid-19, tečoval v desáté minutě Vladislav Naměstnikov a otevřel skóre. Tampa Bay otočila góly hráčů, kteří se v sezoně trefili poprvé. Vyrovnal Pat Maroon a zbývající dvě branky vstřelil Barclay Goodrow.

Kanadský útočník po přihrávce Rutty nejdříve zlomil střelou od modré čáry v závěru druhé třetiny nerozhodný stav a výhru zpečetil gólem při power play.

Ruttova asistence na trefu Goodrowa:

NHL:
Philadelphia - Boston 1:2, Tampa Bay - Detroit 3:1, Florida - Nashville 2:1, Anaheim - San Jose 4:5 po sam. nájezdech, Vegas - Los Angeles 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme