České góly nestačily. Boston i San Jose jsou v NHL jedinou porážku od vyřazení

Útočník David Pastrňák se pošesté v letošním play off NHL zapsal mezi střelce, ale jeho gól nezabránil domácí porážce Bostonu s Tampou Bay 3:4 v prodloužení. Lightning vedou v sérii už 3:1 na zápasy. V Západní konferenci si postupový mečbol vypracoval tým Vegas, který zdolal San Jose 5:3 a ujal se vedení 3:2 na zápasy. V dresu poražených Sharks dal rovněž šestý gól ve vyřazovacích bojích Tomáš Hertl, navrch přidal asistenci.

Tento článek je více než rok starý.

Boston (Aktualizováno: 8:30 5. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák září, ale Boston je krok o vyřazení

David Pastrňák září, ale Boston je krok o vyřazení | Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Lightning prožili výborný vstup do utkání a po deseti minutách zásluhou útočníků Braydena Pointa a Nikity Kučerova vedli o dvě branky. Obrat Bruins načal v 16. minutě v přesilové hře Pastrňák, ke kterému se na levý kruh odrazil ze vzduchu puk a havířovský rodák ho ještě před dopadem na led z první napálil za dezorientovaného gólmana Andreje Vasilevského.

Zkraje druhé třetiny centr Patrice Bergeron v další početní výhodě po rychlé souhře s obráncem Toreym Krugem vyrovnal. Právě Bergeron strhl ve třetí části v oslabení vedení na stranu Bostonu. Duel poslal do prodloužení hostující kapitán Steven Stamkos.

Nastavený čas ukončil v 64. minutě tečí z předbrankového prostoru bek Dan Girardi.

"Daří se nám, protože máme velmi široký kádr, není to jen o jednom hráči nebo o jedné lajně," řekl Stamkos. Tampa Bay může v příštím utkání sérii uzavřít. "Vyhrát počtvrté je vždycky nejtěžší. Boston už si něčím takovým prošel a navíc má spoustu veteránů. Je fajn, že hrajeme doma, ale i tak to nebude lehké," tušil útočník Ryan Callahan.

"Je na čase ukázat odolnost," burcoval Bergeron. Zápas nedohrál jeho spoluhráč Krug, který utrpěl zranění v dolní části těla. Zda zasáhne do šestého souboje, se teprve ukáže.

Útočník Vegas James Neal otevřel skóre tři sekundy před koncem úvodního dějství. V prostřední části se Golden Knights trefili dvakrát a v 49. minutě Alex Tuch druhou brankou večera zvýšil už na rozdíl čtyř gólů.

Sharks ale zabojovali a třemi zásahy v rozmezí šesti minut a devíti sekund se vrátili do hry. Výraznou měrou k tomu přispěl Hertl. Nejdříve se asistencí podílel na přesilovkovém gólu Kevina Labanca. Poté mu útočník Mikkel Boedker po objetí branky posunul puk a slávistický odchovanec skóroval.
Kontaktní gól zaznamenal Boedker, ale uklidnění na hokejky domácích hráčů přinesl trefou do prázdné branky při power play útočník Jonathan Marchessault.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
Boston - Tampa Bay 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 23. a 47. Bergeron, 16. Pastrňák - 5. B. Point, 10. Kučerov, 53. Stamkos, 64. Girardi. Střely na branku: 32:28. Diváci: 17.565. Hvězdy utkání: 1. Girardi (Tampa Bay), 2. Bergeron, 3. T. Rask (oba Boston). Stav série: 1:3.

Západní konference - 5. zápas:
Vegas - San Jose 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Branky: 25. a 49. Tuch, 20. Neal, 29. Haula, 59. Marchessault - 50. Labanc (Hertl), 52. Hertl, 56. Boedker. Střely na branku: 39:30. Diváci: 18.693. Hvězdy utkání: 1. Tuch, 2. D. Perron, 3. Haula (všichni Vegas). Stav série: 3:2.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme