Brankář Vejmelka deptal útočníky Seattlu. Arizoně vychytal výhru 5:2 a stal se hvězdou zápasu

Hokejový brankář Karel Vejmelka kryl v NHL na ledě Seattlu 34 střel, dovedl Arizonu k vítězství 5:2 a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu. Filip Hronek přispěl asistencí k vítězství Detroitu 6:3 na ledě Philadelphie. Další český hráč ve středu nebodoval.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový brankář Karel Vejmelka

Hokejový brankář Karel Vejmelka | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vejmelka chytal druhý zápas ve dvou dnech a spravil si náladu i statistiky. Český gólman si připsal první výhru od 20. ledna a po pěti prohrách, v nichž pustil 24 branek. Třebíčský rodák se v Seattlu nejvíce zapotil v úvodní třetině, v níž zneškodnil všech patnáct pokusů.

Skvělý zákrok českého brankáře Karla Vejmelky

Arizona vedla po čtyřiceti minutách po gólech Phila Kessela a Nicka Schmaltze 2:0, ale do závěrečné části vstoupila špatně. Při vlastní přesilové hře inkasovala z hole Colina Blackwella, který překonal Vejmelku střelou z pravého kruhu za cinkotu vzdálenější tyče.

Brzy Anton Strälman zvýšil, ale v 56. minutě zdramatizoval zápas Calle Järnkrok, který zakončil rychlý protiútok do prázdné branky. Power play však Seattlu nevyšla a dvakrát v ní inkasoval.

Hronek se zapsal do statistik v sedmé minutě, když jeho střelu od modré čáry dorazil Dylan Larkin a dostal Detroit do vedení 2:1. Při ráně českého beka clonil před brankou také Filip Zadina. Ten v zápase vypálil čtyřikrát, ale nevylepšil svou bilanci 5+9 z 46 utkání této sezony.

Detroit si klíčový náskok vypracoval zhruba v polovině utkání, když díky gólům Piuse Sutera a Robby Fabbriho odskočil na 4:2. Philadelphia sice rychle snížila, ale ve třetí třetině si hosté pojistili dalšími dvěma brankami vítězství.

Výsledky NHL

Philadelphia - Detroit 3:6, Edmonton - Chicago 1:4, Dallas - Nashville 4:3, Calgary - Vegas 6:0, Seattle - Arizona 2:5, Vancouver - NY Islanders 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme