Patnáct gólů v jednom zápase NHL, Calgary v divokém prvním čtvrtfinále přemohlo Edmonton 9:6

Hokejový útočník Filip Chytil vstřelil jediný gól New York Rangers při prohře 1:2 v prodloužení na ledě Caroliny v úvodu série druhého kola play-off NHL. V prvním čtvrtfinále mezi Calgary a Edmontonem padlo patnáct branek, Flames zdolali Oilers 9:6.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Calgary Blake Coleman slaví svůj druhý zásah v přestřelce proti Edmontonu

Útočník Calgary Blake Coleman slaví svůj druhý zásah v přestřelce proti Edmontonu | Foto: Candice Ward | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Chytil otevřel skóre v 8. minutě a dlouho to vypadalo, že jeho branka bude vítězná. Carolina dokázala srovnat až dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny, kdy se prosadil Sebastian Aho.

Obhájci titulu z Tampy porazili díky silné třetí třetině Floridu, úvodní výhru v sérii slaví i Colorado

Číst článek

Prodloužení netrvalo ani čtyři minuty, v čase 63:12 nahodil puk na branku Ian Cole a i díky nešťastné teči bránícího Ryana Lindgrena rozhodl o výhře Hurricanes.

„Odrazila se ke mně střela Brendana Smithe a já v první chvíli přemýšlel, co udělat s pukem. Nejdříve jsem chtěl nahrát, ale nikdo nebyl v nebezpečném postavení, proto jsem nakonec nahodil puk na branku a byl z toho gól,“ popsal rozhodující situaci střelec vítězné branky.

„Prohráli jsme i přes to, že jsme odehráli výborný zápas. V prvních dvou třetinách jsme excelovali a přestáli i nápor v úvodu třetí části. Bohužel jsme nezvládli závěr a nakonec slavil soupeř. Je to opravdu těžká prohra,“ řekl trenér Rangers Gerard Gallant.

Sestřih utkání Carolina Hurricanes - New York Rangers:

Patnáctigólová přestřelka

Hokejisté Calgary vstoupili do série s Edmontonem výborně. Vstřelili dva góly během úvodní minuty a po šesti minutách měli tříbrankový náskok, kvůli kterému opustil branku Mike Smith.

Těsně před polovinou zápasu Flames vedli již 6:2, Edmonton ale přidal a do konce druhé třetiny snížil na 5:6. Na začátku třetího dějství Kailer Yamamoto srovnal, zbytek zápasu ale znovu patřil hokejistům Calgary, kteří třemi góly v divokém zápase zpečetili výhru.

Prvním hattrickem v play-off se blýskl útočník Flames Matthew Tkachuk. Hvězdný Connor McDavid zapsal dokonce čtyři body za gól a tři asistence, ani jeho příspěvek ale Edmontonu k výhře nepomohl.

Sestřih utkání Calgary Flames - Edmonton Oilers:

Bitva o Albertu nabídla stejně jako v posledním utkání v základní části (9:5) gólové hody, domácí ale s výkonem spokojeni nebyli.

„Odehráli jsme nejhorší zápas v dosavadním průběhu play-off. Vyhráli jsme, ale měli jsme obrovské štěstí. Vedli jsme o čtyři branky a nechali jsme soupeře vyrovnat, takhle se v play-off opravdu nehraje,“ konstatoval Tkachuk.

„Tohle není náš styl hry. Musíme se vrátit zpět k věcem, které jsme dělali celou sezonu. Ve druhé třetině jsme absolutně vypadli z role a začali jsme dělat hloupé chyby, kvůli kterým se soupeř dostal zpět do hry,“ pokračoval Blake Coleman.

Je dobře, že jsme i přes nepovedený výkon dokázali vyhrát. Ve volném dni se dáme dohromady a příště určitě odehrajeme lepší zápas,“ dodal střelec dvou branek Flames.

Výsledky 2. kola play off NHL

Východní konference - 1. zápas:

Carolina - New York Rangers 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky: 58. Aho, 64. Cole - 8. Chytil. Střely na branku: 26:28. Diváci: 18.705. Hvězdy zápasu: 1. Cole, 2. Raanta, 3. Aho (všichni Carolina).

 

Západní konference - 1. zápas:

Calgary - Edmonton 9:6 (3:1, 3:4, 3:1)

Branky: 29., 49. a 58. Tkachuk, 21. a 27. Coleman, 1. E. Lindholm, 1. Mangiapane, 7. Ritchie, 43. R. Andersson - 30. a 35. Hyman, 8. McDavid, 28. Bouchard, 40. Draisaitl, 42. Yamamoto. Střely na branku: 48:28. Diváci: 19.289. Hvězdy zápasu: 1. Tkachuk, 2. R. Andersson, 3. Coleman (všichni Calgary).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme