Calgary v NHL překvapuje a po sérii pěti venkovních výher je v čele Západní konference

V předsezonních prognózách snad žádný z expertů nepasoval hokejisty Calgary do role favorita NHL, naopak prý měli mít velký problém, aby se vůbec dostali do play-off. To se samozřejmě pořád může stát, ale minimálně vstup do sezony mají Flames skvělý. I díky vítězné pětizápasové sérii na ledě soupeřů jsou lídry Západní konference - a svůj podíl na tom má i český brankář Daniel Vladař.

Calgary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Vladař a Noah Hanifin z Calgary

Daniel Vladař a Noah Hanifin z Calgary | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

„Já jsem z americké kabiny naučený, že když se prohraje, tak se do druhého dne nemluví.“ To není zkušenost Daniela Vladaře z posledních dní, tohle říkal už v létě v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Calgary jsou na konci října překvapivými lídry Západní konference NHL

V kabině Calgary teď asi není ticho jako v kostele, naopak se z ní v úvodu sezony nejspíš často ozývá smích a různé radostné výkřiky. Můžete namítat, že sezona sotva začala, a že až čas ukáže sílu týmu, ale ani na konci října není první místo v tabulce Západní konference k zahození.

Flames při sérii venkovních zápasů rozesmutnili fanoušky v pěti různých halách, naposledy vyhráli 4:0 v Pittsburghu a pak mohli zvesela vyrazit zpátky do Alberty.

„Bylo to velkolepé. Teď nás čeká dlouhý let domů do Calgary, a cestovat po prohře by bylo dost otravné. Takhle to bude úplně jiné. Zakončit takhle úspěšně trip po stadionech soupeřů je skvělé. Je to pro nás další velké vítězství a něco, na čem se dá dál stavět,“ říkal švédský gólman Jacob Markström, i díky druhému čistému kontu je teď jasnou brankářskou jedničkou.

Calgary je třetím týmem v historii NHL se stoprocentní pětizápasovou sérií venkovních zápasů

The @Calgary Flames are headed back to Scotiabank Saddledome after sweeping their five-game road trip in rare fashion.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

03:44 – 29. 10. 2021

104 720

Ale podíl na úspěšném vstupu do sezony má i méně známý, a mladší Daniel Vladař. Zámořským novinářům vyprávěl o tom, jak moc si váží úspěšného startu do sezony, i on už stihl vychytat dvě vítězství, a z prvního dlouhého výletu po stadionech soupeřů má třeba i jednu úsměvnou historku ze setkání s Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu.

„Myslím, že se snažil mě nějakým způsobem rozhodit. Pořád na mě pokřikoval: ‚Budu ti střílet na lapačku, budu ti střílet na lapačku.‘ A pak střílel na vyrážečku. Takže jsem rád, že jsme nakonec jeho tým porazili,“ říkal Daniel Vladař z Calgary, které teď pro změnu čeká pět domácích zápasů.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme