Frolík gólem do prázdné brány pečetil výhru Calgary nad Torontem

Útočník Michael Frolík v pondělním utkání NHL zpečetil gólem do prázdné branky výhru hokejistů Calgary 3:1 v Torontu. Flames uspěli po třech porážkách. Brankář vítězného celku David Rittich zůstal pouze na střídačce.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík (vpravo) slaví gól proti Bostonu.

Michael Frolík. | Foto: Jeff McIntosh | Zdroj: ČTK/AP

Všechny trefy se zrodily až v závěrečné třetině. Nejprve se v 46. minutě v přesilové hře Calgary prosadil z dorážky střední útočník Sean Monahan a o 55 vteřin později zvýšil po pohledné akci ranou z první forvard Elias Lindholm.

Maple Leafs snížili v početní výhodě zásluhou centra Nazema Kadriho, ale závěrečné slovo měl Frolík, jenž na útočné modré vystihl špatnou rozehrávku obránce Morgana Riellyho a pohotově zamířil do odkryté branky.

Základem triumfu Flames se stala zodpovědná obranná hra. „Z hlediska defenzivy šlo asi o náš nejlepší zápas v sezoně. V minulém souboji (proti Washingtonu) jsme se tomu přiblížili, ale dneska jsme se od toho odrazili. Podle mě si uvědomujeme rozdíl mezi utkáním s Pittsburghem a tím dnešním,“ řekl brankář Mike Smith, který si poradil s 24 pokusy Maple Leafs.

Calgary během série tří porážek utrpělo i domácí debakl 1:9 od Pittsburghu. „Ukázali jsme charakter. Je trapné, když prohrajete 1:9 a vlastní diváci na vás bučí. Je ohromně důležité, že jsme se proti Washingtonu otřepali - sice jsme prohráli v nájezdech, ale podali jsme dobrý výkon - a že jsme dnes vytěžili dva body,“ podotkl Monahan.

Hertl bodoval v NHL pošesté za sebou, Faksův gól Dallasu nestačil

Číst článek

Přitakal mu i kapitán Flames Mark Giordano. „Poslední dva zápasy vypadaly přesně podle našich představ. Když se vám daří v obraně, góly přijdou,“ uvedl torontský rodák.

Hru Calgary ocenil i Kadri, který nastoupil do 500. zápasu v soutěži. „Hráli mnohem lépe než my, nezasloužili jsme si vyhrát. Skvěle se rozestoupili a okamžitě nás ve středním pásmu napadali, bylo to jako osina v zadku. Tím, jak doslova ucpali střední pásmo, nám to ztížili,“ uvedl osmadvacetiletý Kanaďan. Maple Leafs scházel útočník Auston Matthews, který si kvůli pochroumanému ramenu nezahraje minimálně čtyři týdny.

Vancouver výhrou 5:2 ukončil Minnesotě pětizápasovou vítěznou šňůru. Dvěma góly se o to postaral devatenáctiletý Švéd Elias Pettersson, který se sedmi brankami a deseti body vede produktivitu nováčků. Gólman Canucks Jacob Markström se vyznamenal 37 zákroky.

NHL:
Vancouver - Minnesota 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky: 27. a 47. Elias Pettersson, 8. Markus Granlund, 26. J. Virtanen, 60. B. Hutton - 8. Jordan Greenway, 35. Suter. Střely na branku: 31:39. Diváci: 16.546. Hvězdy utkání: 1. Elias Pettersson, 2. Markström, 3. B. Hutton (všichni Vancouver).

Toronto - Calgary 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Branky: 57. Kadri - 46. Monahan, 47. E. Lindholm, 60. Frolík. Střely na branku: 25:34. Diváci: 18.989. Hvězdy utkání: 1. E. Lindholm, 2. Monahan (oba Calgary), 3. Andersen (Toronto).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme