Carolina si na svém ledě poradila s Nashvillem, Nečas zaznamenal dvě gólové přihrávky

Hokejový útočník Martin Nečas přispěl dvěma asistencemi k výhře Caroliny 5:3 nad Nashvillem. V této sezoně nasbíral rodák z Nového Města na Moravě 26 bodů a je pátým nejproduktivnějším Čechem v NHL. Hurricanes prolomili nepříznivou bilanci z posledních zápasů, vyhráli podruhé z šesti pokusů a ve vyrovnané tabulce Východní konference se posunuli na druhé místo. Vedoucí Florida porazila Minnesotu 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas v utkání s Floridou

Martin Nečas v utkání s Floridou | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

Nečas spoluhráčům připravil první dvě trefy. Poprvé se zapsal do statistik v 11. minutě, kdy po buly přistrčil puk obránci Bradymu Skjeiovi, jenž se prosmýkl až před brankáře Juuseho Sarose a bekhendovou střelou otevřel skóre.

Druhý gól přidal po asistenci českého útočníka v úvodu druhé třetiny Jesperi Kotkaniemi. Nečas zatáhl puk do útočného pásma, křižným pasem našel finského centra a ten nadvakrát Sarose prostřelil.

Nashville ve 39. minutě zásluhou Lukea Kunina snížil, ale Jacob Slavin vteřinu před koncem druhé části vrátil domácím dvoubrankové vedení. Na 4:1 zvýšil ve 47. minutě Andrej Svečnikov.

Panthers šest minut před koncem odvolali brankáře a zásluhou Filipa Forsberga a Tannera Jeannota snížili na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat už nestihli, při pokračujícím risku bez gólmana naopak inkasovali popáté a prohráli čtvrtý zápas za sebou.

Dobrou formu potvrdila na ledě Minnesoty Florida. Lídr Východní konference zdolal díky hattricku Masona Marchmenta domácí Wild 6:2 a vyhrál osmý z posledních deseti duelů. Obránce Radko Gudas odehrál 20 minut a měl jeden kladný bod.

NHL:
Carolina - Nashville 5:3, Chicago - Dallas 0:1 po sam. nájezdech, Minnesota - Florida 2:6, Vegas - Los Angeles 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme