Nečas se dvěma body podepsal pod výhru Caroliny. Rittich byl i přes prohru první hvězdou Calgary

Hokejový útočník Martin Nečas se gólem a asistencí podílel v NHL na výhře Caroliny nad Chicagem 5:3. V dresu poražených nahrál na druhou branku David Kämpf. V brance Calgary potřetí v sezoně dostal přednost David Rittich před Jacobem Markströmem, Flames ale k vítězství v bitvě o Albertu nepomohl, Edmonton zvítězil těsně 2:1. Český gólman však byl vyhlášen první hvězdnou utkání.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:07 20. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas slaví branku v retrodresu Caroliny

Martin Nečas slaví branku v retrodresu Caroliny | Foto: USA Today Sports, James Guillory | Zdroj: Reuters

Carolina vstoupila do domácího utkání proti Chicagu lépe a v úvodních dvou třetinách si vypracovala dvougólový náskok. Blackhawks však ještě před koncem druhého dějství vyrovnali. Asistencí se na druhé brance Chicaga podílel útočník Kämpf, který bodoval potřetí v sezoně.

Souboj New Jersey s Bostonem rozhodl gólem Zacha, za poražené se trefil Pastrňák. Vaněček vychytal výhru

Číst článek

Třetí část patřila Nečasovi. Rodák z Nového Města na Moravě nejprve šťastnou trefou v přesilové hře, kdy si puk odražený od břevna srazil do vlastní branky obránce Chicaga Calvin de Haan, vrátil vedení na stranu Hurricanes. A pět minut před koncem rozjel další přesilovkovou akci, po které švýcarský útočník Nino Niederreiter vstřelil vítězný gól Caroliny.

„Zdá se, že naše formace funguje, šlape nám to. Niederreiter je skvělý okolo brány a Trocheck je výborný centr, silný na obou stranách hřiště,“ pochvaloval si Nečas souhru druhé útočné trojice Hurricanes.

Nečas bodoval ve čtyřech z posledních pěti zápasů (1+4), neprosadil se pouze ve středečním duelu s Floridou. „Myslím si, že Martinova sebedůvěra vzrostla. Dokazuje to způsob, jakým hraje. Dnes předvedl opravdu povedený výkon,“ řekl trenér Caroliny Rod Brind'Amour na adresu českého útočníka, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Hráči Hurricanes vyhráli pojedenácté z úvodních patnácti duelů a zažívají druhý nejlepší vstup do sezony v historii. Více výher (12) v úvodních patnácti zápasech zaznamenali pouze v ročníku 2005/2006, na jehož konci slavili premiérový zisk Stanleyova poháru.

Rittich čeká na výhru

V bitvě dvou tradičních rivalů Calgary a Edmontonu vládly defenzivy. Hráči Flames dokázali ubránit nejproduktivnější hráče soutěže Connora McDavida a Leona Draisaitla, na vítězství ale stejně nedosáhli. Rittich v brance Calgary předvedl spolehlivý výkon, kryl 23 z 25 střel, ale prohře 1:2 nezabránil.

Osmadvacetiletý český gólman dál čeká na premiérovou výhru v sezoně. „Cítil jsem se opravdu dobře, ale bohužel jsem nedokázal týmu pomoci k vítězství. Musíme se přes prohru přenést a soustředit se na zítřejší utkání,“ řekl Rittich.

Toronto další překvapení nedopustilo a vrátilo Ottawě domácí porážku. Čeští hokejisté nebodovali

Číst článek

Nejlepší moment odchovanec Jihlavy předvedl v třetí třetině, kdy efektním skokem zlikvidoval Draisaitlovo zakončení do poloodkryté branky a zachoval Calgary naději na bodový zisk. „Chytal opravdu dobře. V důležité chvíli vytáhl neuvěřitelný zásah a udržel nás ve hře. Podal výborný výkon,“ chválil Ritticha trenér Calgary Geoff Ward.

Edmontonu vychytal vítězství zkušený Mike Smith, který vyhrál i čtvrtý duel, ve kterém strávil v brance většinu zápasu. Jediné utkání, ve kterém k výhře nepomohl, odehrál proti Winnipegu (5:6), kdy v 23. minutě za stavu 1:4 přenechal místo Mikku Koskinenovi.

Výborný vstup do sezony potvrdila Florida, v jejíž sestavě nechyběl obránce Radko Gudas. V Detroitu, za který nastoupili i Filip Hronek a Filip Zadina, vyhrála vysoko 7:2. Panthers rozhodli o výsledku již v první třetině, kterou ovládli 4:1. Hráči Floridy vstřelili čtyři branky v úvodní třetině poprvé od 19. listopadu 2018.

„Opravdu povedený večer. Chceme se dál zlepšovat, protože, čím lépe hrajeme, tím větší zábava to je,“ radoval se po nejvyšším vítězství v sezoně trenér Panthers Joel Quenneville.

Winnipeg se po vítězství 2:0 na ledě Vancouveru posunul na třetí příčku v Severní divizi. Brankář Laurent Brossoit pochytal všech 29 střel soupeře a připsal si druhé čisté konto v kariéře v NHL.

NHL:
Calgary - Edmonton 1:2, Detroit - Florida 2:7, Carolina - Chicago 5:3, Vancouver - Winnipeg 0:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme