Mrázek na slibný vstup do sezony NHL kvůli zranění nenaváže. Trenér připustil operaci českého brankáře

Zdravotní pauza brankáře Caroliny Petra Mrázka po zranění ze sobotního zápasu NHL bude delší, než se čekalo. Podle pondělního vyjádření trenéra Hurricanes Roda Brind'Amoura není vyloučeno, že se český hokejista bude muset podrobit operaci.

Raleigh (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek proti Tampě

Petr Mrázek | Foto: USA Today Sports, James Guillory | Zdroj: Reuters

„Bude to o něco delší, než jsme doufali. Zranění je trochu vážnější,“ řekl Brind'Amour, aniž by konkretizoval Mrázkovy potíže. „Vypadá to, že k tomu nejspíš dojde,“ dodal k případnému chirurgickému zákroku.

Mrázek vedl po čtyřech startech statistiky brankářů NHL v průměru obdržených branek na zápas (0.99) a v úspěšnosti zákroků (.955). V sezoně zvládl vychytat dvě výhry, v nichž pokaždé udržel nulu – nejprve proti svému bývalému týmu Detroitu a následně i posledním šampionům Stanley Cupu z Tampy.

Osmadvacetiletý český brankář se ve třetí minutě sobotního zápasu s Dallasem (4:1) srazil se spoluhráčem Maxem McCormickem a kvůli zranění v horní polovině těla musel vystřídat. V brance ho nahradil James Reimer, který se bude při Mrázkově absenci nejspíš dělit o místo s Alexem Nedeljkovicem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme