Česká spolupráce Kämpf-Kaše pomohla Torontu k výhře, brankář Vladař se blýskl proti Bostonu

Český hokejový útočník Ondřej Kaše gólem pomohl Torontu k výhře 3:0 nad NY Islanders. Asistencí u Kašeho branky se na vítězství Maple Leafs podílel také David Kämpf. V nedělním programu NHL nahrával i Ondřej Palát, jehož Tampa Bay porazila Minnesotu 5:4 po samostatných nájezdech. Brankář Calgary Daniel Vladař kryl všech 27 střel Bostonu a vychytal druhou nulu za sebou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše slaví vstřelenou branku

Ondřej Kaše slaví vstřelenou branku | Foto: Tom Horak | Zdroj: Reuters

Kaše vstřelil svou pátou branku v ročníku po dobrém napadání celé třetí útočné formace Toronta. Nick Ritchie vybojoval za brankou puk pro Kämpfa, ten z rohu hřiště přesně našel Kašeho, jenž se sám před brankou nemýlil a poslal Toronto do vedení 2:0.

Ondřej Kaše a jeho gól proti Islanders

Brankář Vladař nastoupil po třízápasové sérii, ve které dostal přednost jeho konkurent Jacob Markström, a v souboji Calgary s Bostonem podal výborný výkon. Flames zdolali Bruins 4:0. Sedmadvaceti zásahy a druhým vychytaným čistým kontem v kariéře pomohl Flames k prodloužení bodové série na šest zápasů.

Gólman, který do Calgary přišel před sezonou z Bostonu, má po pěti odchytaných zápasech úspěšnost zásahů na 94,5 procenta a vládne brankářským statistikám mezi nováčky.

Sestřih zápasu Boston Bruins - Calgary Flames

Blýskl se také Karel Vejmelka, který v brance Arizony inkasoval jedinkrát z 38 střel a pomohl Coyotes k výhře 2:1 v prodloužení nad Los Angeles. Arizona i díky příspěvku českého brankáře bodovala počtvrté v řadě a odpoutala se od posledního místa v NHL.

Palát v domácím souboji Tampy Bay s Minnesotou ve 2. minutě zápasu asistoval u první branky Lighting a pomohl k výhře 5:4 po samostatných nájezdech. Český útočník si připsal jedenáctý bod v ročníku a posunul se do elitní pětice nejproduktivnějších Čechů v soutěži.

Výsledky NHL

Vancouver - Chicago 0:1, Seattle - Washington 5:2, NY Rangers - Buffalo 5:4, Tampa Bay - Minnesota 5:4 po sam. nájezdech, NY Islanders - Toronto 0:3, Boston - Calgary 0:4, Los Angeles - Arizona 1:2 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme