Kubalík je o krok blíž NHL. ‚Pro příští rok s ním počítáme,‘ potvrdil manažer Chicaga

Generální manažer hokejistů Chicaga Stan Bowman potvrdil, že pro příští sezonu NHL počítá s českým útočníkem Dominikem Kubalíkem. Třiadvacetiletý elitní střelec by s Blackhawks měl podle jeho slov podepsat smlouvu po květnovém mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík se raduje ze vstřelené branky na mistrovství světa v Dánsku.

Dominik Kubalík se raduje ze vstřelené branky na mistrovství světa v Dánsku. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Očekáváme, že příští rok bude v našem týmu. Podepíšeme ho,“ uvedl Bowman pro The Athletic s tím, že Kubalík by měl dostat v Chicagu možnost prosadit se do kádru.

Chicago získalo práva na Dominika Kubalíka, reprezentant dohraje sezonu ve Švýcarsku

Číst článek

Kubalík prožívá vydařenou sezonu, ve které se stal v dresu celku Ambri-Piotty nejproduktivnějším hráčem švýcarské ligy a následně byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže. Zároveň byl zvolen i nejlepším útočníkem a figuruje také v ideální sestavě ligy.

Odchovanec Plzně se ve středu zapojil do přípravy české reprezentace na vrchol sezony. Pokud se nestane nic mimořádného, neměl by Kubalík chybět v konečné nominaci trenéra Miloše Říhy na šampionát v Bratislavě a Košicích. V rozhovoru s novináři přiznal, že o zájmu ze zámoří ví, ale momentálně se chce soustředit na národní tým.

„Debata o tom je. Všichni ví, že se vytrejdovala moje práva a něco se tam dělo, ale já jsem se na to vůbec nezaměřoval a ani jsem o tom nechtěl vědět,“ poukázal Kubalík na fakt, že Chicago získalo jeho hráčská práva od Los Angeles letos v lednu.

„Teď jsem tady a soustředím se, abych byl stoprocentně připravený, zase se do toho dostal a hrál co nejlíp,“ uvedl Kubalík v Praze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme