Vladař vychytal třiceti zákroky výhru 4:2 nad San Jose, Matthews překonal střelecký rekord Toronta

Český brankář Daniel Vladař jednatřiceti zákroky pomohl Calgary k výhře 4:2 nad San Jose. Toronto i díky dvěma trefám Austona Matthewse zdolalo Dallas 4:3 v prodloužení, americký kanonýr potvrdil pozici nejlepšího střelce sezony NHL a navíc stanovil nový klubový rekord Maple Leafs.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:21 8. 4. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Wennberg překonává brankáře Chicaga Kevina Lankinena

Alex Wennberg překonává brankáře Chicaga Kevina Lankinena | Foto: David Banks | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Vladař se v brance Flames představil po devíti zápasech, které strávil na střídačce, a předvedl spolehlivý výkon. Několika zákroky se vytáhl i proti kanonýrovi San Jose Timu Meierovi.

Rutta bodoval podruhé za sebou, Tampa ale podlehla Washingtonu 3:4. Ovečkin zaznamenal 1400 bodů

Číst článek

Matthews kraluje střelcům s 56 góly. V klubových tabulkách překonal Ricka Vaivea, který v sezoně 1981/82 vstřelil 54 branek.

„Znamená to pro mě opravdu hodně, je velká čest řadit se po bok takto velkých hráčů. Jsem rád, že jsem se na takovou metu dostal, ale ještě nekončím. Jako tým chceme dosáhnout něčeho velkého,“ uvedl Matthews.

„Auston nemá limity. Gratuluji mu a jsem rád, že můj rekord překonal zrovna on. Rekordy jsou přece zaznamenávány kvůli tomu, aby byly překonány,“ řekl Vaive.

Série proher Chicaga a New Jersey

Hokejisté Chicaga podlehli Seattlu 0:2 a prohráli šestý zápas za sebou. Dominik Kubalík odehrál za Blackhawks jedenáct a půl minuty.

Tým Kraken v první třetině přestřílel domácí 17:3, ale branky se dočkal až po 47 vteřinách druhé části zásluhou Alexandera Wennberga. Výhru Seattlu pojistil minutu a půl před koncem zápasu druhý nejlepší týmový střelec v sezoně Jordan Eberle.

„Pokaždé se nepovede vstřelit šest gólů, musíme proto zvládat zápasy i defenzivou a to se nám dnes povedlo. Předvedli jsme výborný výkon,“ chválil tým brankář Philipp Grubauer, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

New Jersey prohrálo popáté v řadě. Devils v souboji dvou nejhorších celků Východní konference nestačili na Montreal. Bodově se při výhře 7:4 zaskvěla třetí obranná dvojice Canadiens, která se postarala o dva góly a čtyři asistence.

Carolina zdolala Buffalo 5:3 a počtvrté v řadě se probojovala do play off. Hokejisté Sabres naopak stanovili nelichotivý rekord soutěže, ve vyřazovací části budou chybět pojedenácté za sebou. Útočník Martin Nečas odehrál za Hurricanes patnáct minut.

Nebodoval Filip Chytil při výhře NY Rangers 3:0 nad Pittsburghem, ani Jakub Voráček, jenž s Columbusem nestačil na Philadelphii (1:4).

Kompletní výsledky NHL

Ottawa - Nashville 2:3, New Jersey - Montreal 4:7, NY Rangers - Pittsburgh 3:0, Carolina - Buffalo 5:3, Dallas - Toronto 3:4 v prodl., Chicago - Seattle 0:2. San Jose - Calgary 2:4, Arizona - Vancouver 1:5, Los Angeles - Edmonton 2:3, Columbus - Philadelphia 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme