Chytil se přesně po měsíci znovu prosadil v NHL, pomohl k výhře nad Bostonem. Skóroval i Simon

Hokejový útočník Filip Chytil skóroval v NHL přesně po měsíci a gólem pomohl New York Rangers k výhře 2:1 po nájezdech nad Bostonem. Dominik Simon po deseti zápasech bez bodu přispěl brankou k vítězství Pittsburghu 5:4 v prodloužení nad Philadelphií. Z českých hráčů bodoval v úterý ještě Jan Rutta, který se podílel asistencí na obratu Tampy Bay v New Jersey z 1:3 na konečných 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Filip Chytil

Hokejový útočník Filip Chytil | Foto: Mark Humphrey | Zdroj: ČTK / AP

Calgary porazilo i díky 18 zákrokům Daniela Vladaře doma Columbus 6:2. Pavel Francouz pustil tři góly z 19 střel při prohře Colorada 1:4 s Dallasem a série výher českého gólmana se zastavila na čísle sedm.

Boston vedl od čtvrté minuty, v níž se prosadil z dorážky Charlie Coyle. Vyrovnání Rangers zařídil Chytil, který hrál po zranění v dolní části těla poprvé od 23. ledna, a skóroval ve 47. minutě z dorážky vlastní střely.

V prodloužení zahodil šanci David Pastrňák, jenž se ocitl sám před gólmanem Igorem Šesťorkinem.

Nejlepší český střelec v této sezoně NHL neuspěl ani v nájezdech, stejně dopadl na druhé straně v sedmé sérii Chytil. Rozstřel rozhodl v devátém kole K´Andre Miller.

„Honilo se mi hlavou, zda slyším správně, že chce trenér, abych šel na nájezd. Byla to úsměvná příležitost,“ řekl pobaveně dvaadvacetiletý obránce Miller. Svůj premiérový nájezd provedl mazácky, uspěl s forhendovou kličkou.

Simon vyrovnal v patnácté minutě tečí na 1:1, připsal si první gól od 21. ledna a celkově třetí v sezoně. 

Na něj navázal ještě v úvodní třetině Sidney Crosby svou 500. trefou v NHL.

„Jsem nadšený. Už to viselo ve vzduchu pár zápasů a jsem rád, že se mi ho povedlo dát doma. To, jak na mě všichni (i hráči ze střídačky) na ledě naskákali si budu navždy pamatovat,“ uvedl Crosby.

Stal se 46. hráčem v historii NHL s 500 góly. Jaromír Jágr je jediným Čechem, jenž tuto hranici překonal (766).

Philadelphii patřila prostřední část a zásahy Scotta Laughtona, Nicka Seelera a Justina Brana otočila na 4:2. Pittsburgh smazal ztrátu dvěma slepenými góly v 53. minutě.

Během 18 sekund se prosadili Jake Guentzel a Chad Ruhwedel. Prodloužení rozhodl Kris Letang v čase 60:31.

Výkony českých gólmanů

Francouze zastínil gólman Dallasu Jake Oettinger, který kryl 46 střel. V útoku zařídil vše podstatné Joe Pavelski, který měl prsty ve všech čtyřech gólech (2+2).

Zkušený útočník otevřel skóre v přesilové hře do odkryté branky a při gólu na 2:0 obral Francouze u zadního mantinelu o puk, který posunul Jasonu Robertsonovi.

„Udělat to šikovně. Nemohl jsem odehrát puk, jak jsem chtěl. Snažil jsem se rychle vrátit do branky, ale nepovedlo se. Byl to moje chyba, zavinil jsem gól,“ litoval Francouz.

U další trefy Pavelského na 3:1 jen kroutil hlavou. Američan se prosadil důrazem na brankovišti, ale rozhodčí i po trenérské výzvě Colorada branku uznali. Poslední gól padl do prázdné branky a Avalanche doma nebodovali poprvé od 26. října a po 22 zápasech.

Vladař chytal po dvou týdnech a od začátku zápasu dokonce poprvé od 8. ledna, kdy inkasoval šestkrát od Caroliny. Moc práce v zápasech neměl, mířilo na něj jen dvacet střel.

„Chlapi hráli přede mnou neskutečně. Máme teď formu, všechny čtyři lajny šlapou. Nespoléháme jen na jednu, každá může skórovat a rozhodnout,“ rozplýval se Vladař. Ani jednou na něj nevystřelil Jakub Voráček, který si za necelých třináct minut připsal čtyři záporné body.

Toronto porazilo Seattle 6:2. Vítěznou branku zaznamenal Kaše, v oslabení skóroval i Kämpf

Číst článek

Tampa Bay otočila skóre z 1:3 na 6:3 v době od 36. do 51. minuty. U důležité kontaktní branky si připsal asistenci Rutta.

Jeho spoluhráč Ondřej Palát nebodoval, na druhé straně vyšel naprázdno Pavel Zacha.

Alexandr Ovečkin se podílel dvěma brankami na výhře Washingtonu 4:1 v Nashvillu a zaokrouhlil počet svých gólů v sezoně na třicet.

Tuto metu pokořil pošestnácté v kariéře a v příštím ročníku by mohl vyrovnat rekord Mikea Gartnera. V utkání nedošlo na český brankářský souboj. Vítek Vaněček je zraněný, David Rittich plnil roli dvojky Predators.

Výsledky NHL

Ottawa - St. Louis 2:5, Pittsburgh - Philadelphia 5:4 v prodl., Buffalo - NY Islanders 6:3, New Jersey - Tampa Bay 3:6, Nashville - Washington 1:4, Calgary - Columbus 6:2, Colorado - Dallas 1:4, NY Rangers - Boston 2:1 po sam. nájezdech, Los Angeles - Edmonton 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme