Odměna pro Francouze. Český brankář podepsal v Coloradu dvouleté prodloužení smlouvy

Hokejový brankář Pavel Francouz podepsal v Coloradu novou smlouvu. Devětadvacetiletý český reprezentant, kterému současný kontrakt vyprší po této sezoně, by tak měl u Avalanche setrvat do konce ročníku 2021/2022.

Tento článek je více než rok starý.

Denver (Aktualizováno: 23:33 21. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz.

Pavel Francouz. | Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Francouz, který v letošním ročníku NHL nastoupil do 24 utkání a vychytal 14 výher, by si měl finančně polepšit. Dosavadní kontrakt mu vynášel 950 tisíc dolarů, nový činí podle serveru capfriendly.com 2 miliony dolarů za sezonu.

„Jsme nadšení z toho, že budeme mít Pavla i po další dvě sezony. Letos je pro nás velmi důležitým hráčem, který podává opravdu dobré výkony, hlavně, když jsou potřeba,“ citoval web Colorada generálního manažera týmu Joe Sakic.

Rodák z Plzně se může v letošní sezoně chlubit výbornými čísly. Po dvou třetinách základní části si drží úspěšnost zákroků 92,3 procent, která ho řadí na šesté místo soutěže. V počtu inkasovaných branek na utkání (2,44) je pak desátý.

„Pavel tvrdě pracuje, je to profesionál a skvělý spoluhráč, který si zasloužil svou šanci v NHL,“ vyzdvihl českého reprezentanta Sakic.

Francouz působí v NHL od roku 2018, kdy podepsal u Avalanche nováčkovský kontrakt po přesunu z ruského Čeljabinsku. V severoamerické soutěži celkem odchytal 26 zápasů, dalších 53 si připsal v nižší AHL za farmářský tým Colorado Eagles.

Avalanche budou na českého brankáře pravděpodobně spoléhat i v letošních bojích o Stanley Cup. Tým trenéra Jareda Bednara je totiž na třetím místě Západní konference se sedmibodovým náskokem na poslední postupové místo. Navíc ztrácí jen tři body na vedoucí St. Louis, na které má ale mužstvo z Denveru dva zápasy k dobru.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme