Colorado má po 20 letech Prezidentský pohár, zisk trofeje potvrdilo pěti góly do sítě Los Angeles

Hokejisté Colorada porazili na svém ledě Los Angeles 5:1 a získali potřetí v klubové historii Prezidentský pohár za vítězství v základní části. Avalanche vybojovali tuto trofej i v letech 1997 a 2001, ve druhém případě vybojovali i Stanleyův pohár. Jako nejvýše nasazený tým se střetne v úvodním kole play off se St. Louis, který ve čtvrtečním programu NHL zdolal Minnesotu 7:3.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Colorada a Los Angeles

Hokejisté Colorada a Los Angeles | Foto: AP, Jack Dempsey | Zdroj: ČTK / AP

Colorado má v kádru dva české hráče. Pavel Francouz ale kvůli zranění v základní části vůbec nechytal a Martin Kaut odehrál pět zápasů, ve kterých vyšel pokaždé naprázdno. Avalanche si i bez jejich příspěvků připsali v 56 kolech stejně jako Vegas 82 bodů a první místo jim patří díky většímu počtu výher v základní hrací době.

Vaněček vychytal výhru proti Bostonu a patřil k hvězdám zápasu. Pastrňák s Krejčím odpočívali

Číst článek

Colorado rozhodlo o vítězství nad Los Angeles gólovou smrští v rozmezí 30. až 39. minuty, během kterých otočilo skóre pěti góly z 0:1. První dvě branky týmu vstřelil Tyson Jost, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Avalanche mají ve sbírce dva triumfy ve Stanleyově poháru z let 1996 a 2001. V druhém případě se jim to podařilo právě po zisku Prezidentovy trofeje. To se povedlo v historii NHL celkově jen osmkrát. Vedle Colorada to dokázali jednou také Edmonton (1987), Calgary (1989), New York Rangers (1994), Dallas (1999), Chicago (2013) a dvakrát Detroit (2002 a 2008). Prezidentova trofej se uděluje od sezony 1985/86.

St. Louis po úvodní třetině prohrával 0:3, ale ve druhé části otočil stav čtyřmi góly a v posledním dějství si pojistil výhru dalšími třemi trefami. Po dvou brankách se na obratu podíleli David Perron, Brayden Schenn a Jordan Kyrou. Minnesota, která v prvním kole play off narazí na Vegas, šetřila před boji o Stanleyův pohár pětici klíčových hráčů.

Výsledky NHL:

St. Louis - Minnesota 7:3, Colorado - Los Angeles 5:1, Calgary - Vancouver 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme