Francouz pochytal 37 střel New Jersey a stal se první hvězdou zápasu, Zacha si připsal asistenci

Pavel Francouz se v NHL zasloužil 37 zásahy o výhru Colorada 3:1 nad New Jersey a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Český gólman přišel o čisté konto v 56. minutě. U jediné branky Devils, kteří prohráli posedmé v řadě, asistoval Pavel Zacha.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Colorado vedlo góly Gabriela Landeskoga a Valerije Ničuškina 2:0. V brance exceloval Francouz, ale stejně jako v minulém utkání s Philadelphií přišel o první čisté konto v NHL v závěrečných minutách. Českého gólmana překonal spoluhráč Samuel Girard, který srazil hokejkou prudkou přihrávku Mirca Muellera do vlastní branky. Výhru zpečetil při hře bez brankáře Nathan MacKinnon.

Gól a dvě asistence Hronka i Zadiny. Češi pomohli ukončit šňůru dvanácti proher Detroitu

Číst článek

Francouzovi patří v lize pátá příčka v úspěšnosti zásahů (93,2 procent) a šestá v průměru inkasovaných gólů na zápas (2,26). Colorado i díky výkonům českého brankáře ztratilo v posledních devíti utkáních pouze bod a vede Západní konferenci.

Na druhé straně New Jersey nepomohlo ani odvolání trenéra Johna Hynese. Od té doby získalo v pěti utkáních jen bod a na řadě jsou zřejmě hráčské výměny. Vedení klubu před utkáním stáhlo ze sestavy svého nejproduktivnějšího hráče Taylora Halla, o němž sílí spekulace, že bude vyměněn.

Ve druhém nočním zápase Dallas doma podlehl Vegas 2:3 po prodloužení. Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, během kterého domácí tým ocenil své legendy Guye Carbonneaua a Sergeje Zubova. Dallas pak šel do vedení díky gólu Taylora Feduna, hosté ale zápas po trefách Williama Karlssona a Chandlera Stephensona ototčili.

Domácím se podařilo vyrovnat pět minut před koncem, když se prosadil Jamie Benn, v prodloužení ale vystřelil Vegas bonusový bod Max Pacioretty.

NHL:
Dallas - Vegas 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 16. Fedun, 55. Jamie Benn - 25. W. Karlsson, 35. Stephenson, 61. Pacioretty. Střely na branku: 30:32. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. M. Subban, 3. Mark Stone (všichni Vegas).

Colorado - New Jersey 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 12. Landeskog, 28. Ničuškin, 60. MacKinnon - 56. Mueller (Zacha). Střely na branku: 37:38. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval jeden gól z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 97,37 procenta. Diváci: 18.034. Hvězdy zápasu: 1. Francouz, 2. Landeskog, 3. MacKinnon (všichni Colorado).

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme