Kämpf dal druhý gól v NHL a pomohl Chicagu, série Bostonu skončila

Útočník Chicaga David Kämpf svým druhým gólem v NHL pomohl Chicagu k výhře v 2:1 v Nashvillu, David Pastrňák z Bostonu sice asistoval, bodová série Bruins ale po 18 zápasech skončila.

Nashville Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kämpf

David Kämpf | Foto: AP/Mark Zaleski | Zdroj: ČTK

David Kämpf vstřelil svůj teprve druhý gól v NHL, využil práci Slováka Tomáše Jurča, pro kterého zase šlo o první asistenci ve slavné soutěži. Chicago zvítězilo na ledě Nashvillu 2:1.

Když ho nic nelimitovalo, hrál výborně. Nelitujeme této zkušenosti, zní z Calgary po Jágrově odchodu

Číst článek

Slovensko-česká akce se odehrála už ve čtvrté minutě. Kämpf dostal za brankou Predators pod tlak gólmana Sarose, jeho vyhození zachytil Jurčo u mantinelu a poslal puk do prostoru mezi kruhy, tam se díky zásahu Hinostrozy uvolnil prostor znovu pro Kämpfa, který svižnou ranou pod břevno otevřel skóre.

23letý mladík Vinnie Hinostroza pak ve 35. minutě vstřelil vítězný gól na 2:1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu, centr čtvrté lajny Blackhawks Kämpf byl třetím nejlepším hráčem utkání.

David Pastrňák sice asistoval u gólu, kterým Boston snížil vedení Anaheimu na 1:2, Bruins přesto doma s Ducks prohráli 1:3. Poprvé od 15. prosince minulého roku se tak stalo, že Boston nebodoval, jeho série trvala 18 zápasů.

Bod za asistenci má také Tomáš Hertl ze San Jose, hvězdou zápasu v Pittsburghu ale byl Jevgenij Malkin, který hattrickem zařídil výhru Tučňáků 5:2.

Do sestavy Calgary se vrátil Michael Frolík a Flames ještě v 59. minutě vedli nad Las Vegas 2:1, o vítězství ale přišli během 10 vteřin, kdy Haula a Audy-Marchessault otočili skóre ve prospěch Golden Knights.

NHL:
Boston - Anaheim 1:3, Buffalo - New Jersey 1:3, NY Islanders - Florida 1:4, Pittsburgh - San Jose 5:2, Carolina - Ottawa 2:1, St. Louis - Montreal 3:1, Nashville - Chicago 1:2, Winnipeg - Tampa Bay 3:1, Dallas - Los Angeles 0:3, Calgary - Vegas 2:4, Columbus - Minnesota 2:3 po sam. nájezdech. Utkání Vancouver - Colorado 4:3 po prodloužení.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme