Pastrňák je hvězdou týdne v NHL, ocenění si vystřílel sedmi góly ve třech zápasech

Největší hvězdou uplynulého týdne v NHL byl český útočník David Pastrňák. Třiadvacetiletý hráč Bostonu vstřelil ve třech zápasech sedm gólů a přidal dvě asistence. Druhou a třetí hvězdou týdne byli zvoleni obránce John Carlson z Washingtonu a brankář Buffala Carter Hutton.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák během utkání proti New Yorku Rangers.

David Pastrňák. | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák v minulém týdnu vládl elitní zámořské lize jak v bodech, tak v nastřílených brankách. Ve všech třech utkáních si připsal minimálně dva body a pokaždé skóroval.

Kubalík se trefil proti Washingtonu, ale prohru neodvrátil. K vítězství Capitals přispěl Kempný

Číst článek

Havířovský rodák dal všechny čtyři góly Bruins při pondělní výhře 4:2 nad Anaheimem, už čtyřikrát se předtím v NHL blýskl hattrickem. Při prohře 3:4 po nájezdech s Tampou Bay měl bilanci 2+1, dalším gólem a asistencí neodvrátil porážku 3:4 po prodloužení s Torontem.

Naposledy byl Pastrňák hvězdou týdne loni v listopadu, kdy mimo jiné v duelu s Torontem dosáhl druhého hattricku v sezoně. Letos český útočník vládne s devíti brankami v NHL střelcům, v kanadském bodování je s bilancí 9+6 čtvrtý.

Obránce Carlson byl v minulém týdnu jen o bod horší než Pastrňák, zaznamenal gól a sedm přihrávek. Hutton nedostal ve dvou zápasech ani gól a v utkání proti Los Angeles se zaskvěl 47 zákroky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme