Pastrňák zazářil druhým hattrickem v sezoně a vede pořadí střelců NHL

Útočník David Pastrňák dovedl v sobotním duelu NHL druhým hattrickem v sezoně a celkově třetím v kariéře, k němuž přidal i asistenci, hokejisty Bostonu k výhře 5:1 nad Torontem a dočkal se ocenění pro největší hvězdu večera. Havířovský rodák prožil už třetí čtyřbodový zápas v ročníku a díky 15 gólům vévodí pořadí kanonýrů.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák.

David Pastrňák. | Foto: Winslow Townson | Zdroj: ČTK/AP

Pastrňák si v úvodní třetině připsal nahrávku a v prostřední dvacetiminutovce se dvakrát prosadil. Jeho první branka se ukázala jako vítězná. Hattrick završil v závěrečném dějství, když podruhé v utkání zužitkoval přesilovou hru. Finální skóre stanovil švédský útočník Joakim Nordström, na jehož trefě se přihrávkou podílel centr David Krejčí.

Čtyřiceti zákroky se vyznamenal brankář Jaroslav Halák, jemuž kryl záda Daniel Vladař. Jednička Tuukka Rask požádal o několik dní volna, a tak Bruins povolali z farmy v Providence v AHL jednadvacetiletého rodáka z Prahy.

V sobotním programu NHL se předvedl i útočník Dominik Simon, jenž gólem a přihrávkou pomohl Pittsburghu ukončit sérii pěti porážek a stal se třetí hvězdou souboje, ve kterém Penguins zdolali Arizonu 4:0.

Forvard Tomáš Hyka z Vegas dvakrát asistoval, ale Golden Knights prohráli v Montrealu 4:5. Nahrávku si připsal také střední útočník Radek Faksa, jehož Dallas doma podlehl nejlepšímu celku soutěže Nashvillu 4:5 v prodloužení.

NHL:
Buffalo - Vancouver 4:3 po sam. nájezdech, Philadelphia - Chicago 4:0, Dallas - Nashville 4:5 v prodl., Boston - Toronto 5:1, Montreal - Vegas 5:4, Florida - NY Islanders 4:2, Pittsburgh - Arizona 4:0, Carolina - Detroit 3:4 po sam. nájezdech, Columbus - NY Rangers 4:5 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Ottawa 4:6, Los Angeles - Calgary 0:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme