Mrázek vychytal v NHL druhou nulu v řadě, Frk asistoval

Brankář Detroitu Petr Mrázek 37 zákroky vychytal výhru Red Wings na ledě New Jersey 3:0 a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu, jednu asistenci si připsal Martin Frk.

New Jersey Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek

Petr Mrázek | Foto: Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Petr Mrázek dostal v brance Detroitu Red Wings šanci teprve potřetí v novém roce, zatímco na začátku Ledna dostal od Tampy pět gólů, od té doby neinkasoval. Z posledních šesti zápasů si Rudá Křídla připsala pouze dvě výhry, obě v zápasech, kdy chytal český brankář.

Hokejový útočník Palát bude kvůli zranění chybět Tampě Bay šest až osm týdnů

Číst článek

Na ledě New Jersey Devils předvedl 37 zákroků a byl po zásluze vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. Mrázkovi dvakrát pomohla tyčka, ale ukázal i několik skvělých zákroků. Ten nejlepší při zakončení Briana Boyleho. Útočník Devils  měl před sebou velkou část odkryté branky, ale ostravský  se stihl přesunout a zasáhnout vyrážečkou.

Zatímco Mrázek hlídal svou neprůstřelnost, jeho spoluhráči v útoku dali v každé třetině po jednom gólu. Do vedení poslal Tedd Bertuzzi, dvě minuty před druhou přestávkou zase Martin Frk rozjel ve vlastním obranném pásmu akci, kterou jen o několik sekund později zakončil David Booth.

Na konečných 3:0 uzavřel v 52. minutě Dylan Larkin, hosté pak ubránili ještě páté a poslední oslabení a mohli slavit výhru.

V Západní konferenci se nebývale daří Coloradu. Laviny se po sérii deseti výher v řadě posunuly už na sedmé místo zajišťující postup do play-off. Poslední výhru si hráči z Denveru připsali v Torontu, kde ovládli především druhou polovinu zápasu a otočili skóre z 1:2 na konečných 4:2.

NHL:

Toronto - Colorado 2:4, New Jersey - Detroit 0:3, Chicago - Tampa Bay 0:2, Minnesota - Ottawa 3:1, Arizona - NY Islanders 3:2 v prodl. a Calgary - Buffalo 1:2 v prodl.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme