Pastrňák jako první v sezoně pokořil třicetigólovou hranici, Kubalík třikrát nahrával

Útočník David Pastrňák dal v NHL jediný gól Bostonu, který doma podlehl Columbusu 1:2 v prodloužení. Chicagu nestačily tři asistence Dominika Kubalíka ani branka Davida Kämpfa a prohrálo ve Vancouveru 5:7. Tomáš Hertl pomohl gólem k výhře San Jose 3:2 v prodloužení na ledě Pittsburghu. Skóroval i Filip Chytil, který s New Yorkem Rangers prohrál v Calgary 3:4.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník David Pastrňák slaví gól v zápase s Montrealem

David Pastrňák | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák otevřel ve 32. minutě skóre v přesilové hře, kdy se střelou bez přípravy trefil přesně zpoza levého kruhu. Nejlepší střelec soutěže si připsal už třicátou trefu v sezoně a bodoval podeváté v řadě (4+10). V tabulce střelců má třígólový náskok na Austona Matthewse z Toronta.

Columbus vyrovnal v úvodu třetí třetiny a v prodloužení rozhodl o jeho výhře Pierre-Luc Dubois v čase 60:52. Vítězné akci předcházela šance Pastrňáka, kterou mu připravil David Krejčí. Následně získal puk za brankou Seth Jones, elegantně se vyhnul oběma českým útočníkům a v přečíslení dva na jednoho přihrál Duboisovi.

Winter Classic ovládli hokejisté Dallasu. Zápas NHL pod širým nebem sledovalo přes 85 tisíc diváků

Číst článek

Kubalík ve své premiérové sezoně dokazuje, že je především střelcem. Na kontě měl před utkáním více gólů než přihrávek (11+7), ale ve Vancouveru si připsal díky asistencím první tříbodový večer v NHL. Český útočník nejdříve přihrál na gól Connoru Murphymu, který z pravého kruhu vyrovnal na 1:1. Chicago na začátku druhé třetině opět prohrávalo, ale ještě před polovinou zápasu vedlo 4:2.

Obrat odstartoval trefou z mezikruží Kämpf. U čtvrté branky se po Kubalíkově přihrávce prosadil kapitán Jonathan Toews, jehož nahození od mantinelu si srazil do vlastní sítě Quinn Hughes.

Vancouver třemi zásahy otočil skóre, ale Kubalík v přečíslení dva na jednoho posunul puk Patricku Kaneovi a v 54. minutě bylo opět vyrovnáno. O chvíli později ale strhl Adam Gaudette opět vedení na stranu domácích a jejich výhru zpečetil při hře bez brankáře Bo Horvat.

Hertl vstřelil úvodní gól zápasu, když ve třetí minutě usměrnil v předbrankovém prostoru prudkou přihrávku za záda Tristana Jarryho. Pittsburgh vyrovnal na 1:1 a 2:2 po trefách Patrica Hörnqvista, ale v prodloužení zařídil vítězství San Jose Brent Burns v přesilové hře.

NHL:
Boston - Columbus 1:2 v prodl., Buffalo - Edmonton 3:2 v prodl., Montreal - Tampa Bay 1:2, NY Islanders - New Jersey 1:2, Pittsburgh - San Jose 2:3 v prodl., Winnipeg - Toronto 3:6, Calgary - NY Rangers 4:3, Arizona - Anaheim 4:2, Ottawa - Florida 3:6, Vegas - Philadelphia 5:4, Colorado - St. Louis 7:3, Vancouver - Chicago 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme