Kubalík zajistil gólem bod pro Chicago, Hronek asistoval při výhře nad New Jersey

Hokejový útočník Chicaga Dominik Kubalík poslal svou šestou trefou této sezony NHL zápas v Dallasu do prodloužení, ve kterém ale domácí rozhodli o výhře 4:3. Martin Nečas kvůli zranění v horní části těla z utkání odstoupil. I bez něj Carolina zvítězila 5:1 nad Los Angeles. Filip Hronek asistoval u první branky Detroitu, který doma porazil i díky hattricku Dylana Larkina New Jersey 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

USA (Aktualizováno: 8:50 19. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík (vlevo) slaví gól se spoluhráči

Dominik Kubalík (vlevo) slaví gól se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Dallas vedl po první třetině 2:0. Oba góly vstřelil v pětiminutové přesilové hře Joe Pavelski a potrestal tím ostrý zákrok Bretta Connollyho, po němž se Tanner Kero nekontrolovatelným pádem na záda udeřil hlavou o led.

Domácí útočník byl ošetřován zhruba pět minut, než opustil hrací plochu na nosítkách s otřesem mozku.

„Zažil jsem to na vlastní kůži,“ řekl Pavelski, jemuž před dvěma lety v play off po úderu do hlavy předčasně skončila sezona.

„V takových situacích se jen modlíte za rychlé uzdravení,“ dodal lídr Dallasu. Stars ještě před koncem úvodní třetiny oznámili, že je Kero při vědomí a že byl převezen do nemocnice na podrobnější vyšetření.

Kubalíkova teč

Chicago ve 26. minutě snížilo po pohledné kombinaci, na jejíž konci stál Alex DeBrincat. Už za čtrnáct sekund ale kontroval zblízka Jason Robertson.

Ještě v prostřední třetině dal z přečíslení kontaktní branku Dylan Strome a v 52. minutě vyrovnal Kubalík tečí.

Český útočník potvrdil, že se mu proti Dallasu daří, bodoval v každém z posledních šesti vzájemných utkání (4+2). Prodloužení rozhodl v početní převaze obránce John Klingberg.

Zranění Nečase a hattrick Larkina

Trenér Caroliny Rod Brind´Amour neměl po utkání informace o zdravotním stavu Nečase. 

Kouč měl problémy se složením sestavy už před startem duelu, kvůli covidovému protokolu postrádal podruhé za sebou šest hráčů včetně nejproduktivnějšího hráče Sebastiana Aha.

Před dvěma dny hrál jen s deseti útočníky, tentokrát si pomohl pěti útočníky z farmy.

Jeho svěřenci ale skvěle začali: po 96 sekundách vedli 2:0 a v polovině utkání 4:0.Hronek si připsal přihrávku u kuriózní branky.

Český bek nahodil z obranného pásma puk do rohu kluziště a gólman New Jersey Akira Schmid se jej vydal k zadnímu mantinelu zastavit. Kotouč se ale nečekaně odrazil před branku a Larkin zakončoval do prázdné.

S hosty gól neotřásl, ještě v úvodní třetině vyrovnali. Detroit rozhodl o výhře třemi góly v rozmezí 32. až 36. minuty, v níž Larkin zkompletoval trefou na 4:1 svůj první hattrick v NHL.

„Už je to hodně dávno, kdy jsem dal tři góly v zápase. Myslím si, že se mi to nepovedlo ani v juniorech,“ řekl Larkin, který je v soutěži sedmou sezonu.

„Vzpomněl jsem si na mou babičku, která mi za každou branku dávala pět dolarů a vždy očekávala, že dám hattrick. Vysvětloval jsem jí, že to není tak jednoduché,“ doplnil s úsměvem. New Jersey prohrálo podeváté z posledních deseti utkání.

Edmonton ztrácel v Seattlu v polovině úvodní třetiny 0:2, ale zápas otočil a vyhrál 5:3. Pod vítězství se podepsal Warren Foegele dvěma góly včetně rozdílového ze 49. minuty, kterým zlomil stav 3:3.

Také Philadelphia neudržela rychlé vedení 2:0 a ještě v 55. minutě prohrávala s Ottawou 2:3, ale nakonec soupeře udolala 4:3 v prodloužení.

Zbývajících pět zápasů sobotního programu NHL bylo kvůli nákaze koronavirem odloženo.

Kompletní výsledky NHL

Carolina - Los Angeles 5:1, Detroit - New Jersey 5:2, Philadelphia - Ottawa 4:3 v prodl., Dallas - Chicago 4:3 v prodl., Seattle - Edmonton 3:5. Utkání Vancouver - Toronto, Colorado - Tampa Bay, Minnesota - Florida, Montreal - Boston a Calgary - Columbus byla odložena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme