Dvougólový večer Dominika Simona. Útočník Pittsburghu řídil výhru nad Minnesotou

Útočník Dominik Simon dvěma góly přispěl k výhře Pittsburghu 6:3 nad Minnesotou. Vladimír Sobotka a David Pastrňák pomohli svým týmům asistencemi k výhrám, zato brankáři Rittich, Mrázek a Neuvirth byli na ledě při porážkách.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh (Aktualizováno: 7:10 26. 1. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon

Dominik Simon | Foto: Gene J. Puskar | Zdroj: AP/ČTK

Dvě asistence od Sidneyho Crosbyho, dvě nechytatelné střely nad lapačku různých brankářů Minnesoty, tak vypadal první dvougólový večer Dominika Simona v dresu Pittsburghu.

Jaromír Jágr nezasáhl do dalšího utkání Calgary, rekord Gordieho Howea tak v letošní sezóně nepřekoná

Číst článek

Poprvé se pražský rodák prosadil už ve čtvrté minutě, kdy prostřelil gólmana Devana Dubnyka z vrcholu pravého kruhu a otevřel skóre. Povedl se mu i nástup do třetí třetiny, kdy znovu využil práci kapitána Penguins Crosbyho a druhou ranou do horního rohu branky překonal náhradníka Alexe Stalocka.

Góly na 1:0 a 6:0 orámoval Simon kanonádu Pittsburghu, hosté už dokázali pouze snížit na konečných 6:3 pro Tučňáky. Simon byl po zápase vyhlášen jeho druhou hvězdou společně s Jevgenijem Malkinem a Crosbym, který v počtu bodů ve žlutočerném dresu překonal Jaromíra Jágra na druhém místě klubový statistik.

Jaromír Jágr v dresu Calgary nenastoupil podesáté v řadě a překonání zápasového rekordu Gordieho Howea už v této sezoně nestihne, za Calgary nastoupil pouze brankář David Rittich, který ani 33 zákroky nezabránil porážce 3:4 v prodloužení v Edmontonu.

Nevyhráli ani další čeští brankáři. Petr Mrázek šel na led až za stavu 0:3, v Chicagu pustil další dva góly a jeho Detroit prohrál 1:5. Michal Neuvirth inkasoval pětkrát v duelu Philadelphie s Tampou Bay.

Na jedinou branku Flyers přihrál Jakub Voráček a se 47 asistencemi je nejlepším nahrávačem v celé lize. Bod za přihrávku si připsal také David Pastrňák při výhře Bostonu v Ottawě 3:2 a Vladimír Sobotka, když St. Louis Blues přetlačili Colorado 3:1

NHL:
New Jersey - Nashville 0:3, Pittsburgh - Minnesota 6:3, Montreal - Carolina 5:6, Ottawa - Boston 2:3, Detroit - Chicago 1:5, Florida - Washington 2:4, St. Louis - Colorado 3:1, Dallas - Toronto 1:4, Arizona - Columbus 1:2, Philadelphia - Tampa Bay 1:5, Edmonton - Calgary 4:3 po sam. nájezdech., Vancouver - Buffalo 0:4, Vegas - NY Islanders 1:2, Anaheim - Winnipeg 4:3 po sam. nájezdech, San Jose - NY Rangers 5:6.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme