Panarin, Zibanejad, Lafreniere? První volbu v draftu NHL získali v kvalifikaci vyřazení New York Rangers

Letošní první výběr v draftu NHL bude mít organizace New York Rangers. Rozhodla o tom dodatečná draftová loterie, ve které se losovalo mezi osmi neúspěšnými týmy z předkola play-off. Tým z Manhattanu tak bude první na tahu ve volbě mladých hokejistů poprvé od roku 1965 a celkově podruhé.

New York (Aktualizováno: 8:40 11. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mika Zibanejad slaví vstřelenou branku se spoluhráči

Hokejisté New Yorku Rangers | Foto: USA Today Sports, Brad Penner | Zdroj: Reuters

Na Rangers se usmálo štěstí v loterii, která již několikátým rokem určuje pořadí v draftu, znovu po roce. Loni vybírala tradiční organizace z druhého místa, ačkoliv na něj měla procentuelně až šestou nejvyšší šanci.

Jedničku draftu NHL si vybere tým vyřazený v předkole Stanley Cupu. Tahákem je mladík z Kanady

Číst článek

Ani letos nebyli Rangers v osudí nejvýše. Úvodní loterie určila jako majitele první volby tým, který vypadne z předkola play-off. V dodatečném losování měl pak každý z týmů shodnou šanci 12,5 % na volbu číslo jedna.

Mužstvo postavené kolem hvězd Arťoma Panarina a Miky Zibanejada tak po loňské volbě finského útočníka Kaapa Kakka může přidat další špičkový mladý talent do svých řad.

Média hovoří o Lafrenierovi

Nejhlasitěji zámořská média a experti hovoří o kanadském křídelníkovi Alexisu Lafrenierovi. Ten v zatím poslední sezoně v juniorské QMJHL za Rimouski odehrál 52 utkání, v nichž zaznamenal 112 bodů za 35 přesných zásahů a 77 asistencí.

Pořadí v draftu NHL

1. New York Rangers
2. Los Angeles Kings
3. Ottawa Senators
4. Detroit Red Wings
5. Ottawa Senators
6. Anaheim Ducks
7. New Jersey Devils
8. Buffalo Sabres
9. Minnesota Wild
10. Winnipeg Jets
11. Nashville Predators
12. Florida Panthers
13. Carolina Hurricanes
14. Edmonton Oilers
15. Pittsburgh Penguins

Osmnáctiletý talent byl na přelomu roku vyhlášen nejužitečnějším hráčem mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci. V QMJHL získal ceny pro vítěze produktivity, nejužitečnějšího hráče i největší osobnost.

Podruhé za sebou se stal nejlepším hráčem CHL. Tuto cenu získal dvakrát jako druhý hokejista v historii po bývalém centrovi Rimouski a současném kapitánovi Pittsburghu Sidneym Crosbym (2004 a 2005).

Další hráči, kteří by měli být dle Centrálního úřadu pro skauting NHL vybráni na nejvyšších pozicích, jsou Kanaďani Quinton Byfield a Jamie Drysdale a Němec Tim Stützle. Mezi brankáři figuruje nejvýše Rus Jaroslav Askarov.

Z Čechů nejvíce zaujali útočník hrající v Hamiltonu v OHL Jan Myšák či brankář Karlových Varů Jan Bednář, ten je právě po Askarovovi druhým nejlépe hodnoceným gólmanem z evropských soutěží.

Draft se uskuteční mezi 9. a 10. říjnem, probíhat by měl netradičně skrze videokonferenci.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme