Edmonton udolal v NHL Washington 4:3, dramatický duel rozhodl v prodloužení po úniku McDavid

Hokejisté Edmontonu po třech prohrách v NHL zabrali, porazili Washington 4:3 v prodloužení a v boji o play off ztrácejí na osmý Dallas jeden bod. Na Oilers se dál tlačí Vancouver, jenž zdolal Montreal 5:3 a udržel dvoubodové manko. Vítěznou brankou a asistencí pomohl Oilers Connor McDavid. Alexandr Ovečkin, jenž v úterý v historickém pořadí střelců vyrovnal třetího Jaromíra Jágra, proti Edmontonu nebodoval.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejproduktivnější hráč NHL Connor McDavid objíždí s pukem obránce Capitals Johna Carlsona

Nejproduktivnější hráč NHL Connor McDavid objíždí s pukem obránce Capitals Johna Carlsona | Foto: Perry Nelson | Zdroj: USA TODAY Sports, Reuters

Skóre utkání otevřel na začátku druhé třetiny hostující Nicklas Bäckström. Oilers však góly Kailera Yamamota a Codyho Ceciho do konce druhé dvacetiminutovky stav zápasu otočili.

Vrána oslavil v NHL návrat gólem do sítě Vejmelky. Ovečkin dotáhl v historické tabulce střelců Jágra

Číst článek

O vyrovnání se v 47. minutě postaral T.J. Oshie, ale Edmonton zásluhou Brada Malonea opět odskočil do těsného vedení.

V závěru musel domácí brankář Mikko Koskinen řešit několik ošemetných situací, kterým až do poslední minuty odolával.

Když už se zdálo, že dovede Oilers k těsnému vítězství, našel si puk mezi kruhy Oshie a dvě sekundy před sirénou svou druhou brankou v zápase srovnal.

Prodloužení po třech a půl minutách rozhodl McDavid, jenž po výborné práci Leona Draisaitla na obranné modré čáře zakončil únik dvou na jednoho rychlou střelou zápěstím.

„Celou dobu jsem chtěl nahrát Leovi (Draisaitlovi), ale Eller to udělal šikovně. Nikdo z nás neměl rychlost, tak zůstal mezi námi a donutil mě ke střele. Naštěstí se mi povedlo to trefit,“ popsal rozhodující moment McDavid, vyhlášený první hvězdou zápasu.

Kanadský útočník vstřelil třicátý gól v sezoně a jako první hokejista v ročníku překonal hranici 80 bodů. Povedlo se mu to v šesté sezoně za sebou, což z něj dělá čtvrtého nejúspěšnějšího hráče v klubové historii.

Ovečkin k Ukrajině: Putin je můj prezident. Já nejsem politik, ale sportovec. Válka musí skončit

Číst článek

Vícekrát v dresu Oilers pokořily osmdesátibodovou metu pouze tři legendy: Jari Kurri s Waynem Gretzkým to dokázali devětkrát, Mark Messier osmkrát.

Významný kariérní milník překonal Bäckström, který k úvodní brance přidal asistenci u gólu na 2:2 a získal 1000. bod v NHL. Švédský centr si v 1037 duelech základní části připsal 263 gólů a 737 asistencí a je druhým nejproduktivnějším hráčem v historii klubu. Na vedoucího Ovečkina mu schází 390 bodů.

Ve druhém středečním zápase si Vancouver poradil s Montrealem 5:3. Čtyřmi body za gól a tři asistence zařídil vítězství Canucks J. T. Miller. Canadiens k osmé výhře z posledních devíti zápasů nestačil ani dvougólový příspěvek finského útočníka Artturiho Lehkonena.

Sestřih zápasu Montrealu Canadiens proti Vancouveru Canucks:

Výsledky NHL

Edmonton - Washington 4:3 v prodl., Vancouver - Montreal 5:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme