Faksův druhý bodový večer v NHL za sebou, asistoval u výhry Dallasu. Mrázek pustil pět gólů Buffala

Český útočník Radek Faksa pomohl ve středečním utkání NHL jednou asistencí k výhře hokejistů Dallasu 4:3 nad Los Angeles. Brankář Toronta Petr Mrázek inkasoval v souboji s Buffalem pět branek z 31 střel a neodvrátil prohru 1:5.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Radek Faksa

Český útočník Radek Faksa | Zdroj: Reuters

Hokejisté Dallasu od čtvrté minuty s Los Angeles prohrávali. Přihrávku Trevora Moora si mezi kruhy našel Phillip Danault a přesnou ranou otevřel skóre.

Gól Pastrňáka a přihrávky Noska Bostonu na výhru nestačily, Voráček přidal další dvě asistence

Číst článek

Stars od čtvrté minuty s Los Angeles prohrávali. Přihrávku Trevora Moora si mezi kruhy našel Phillip Danault a přesnou ranou otevřel skóre.

Srovnání se domácí dočkali po 43 sekundách druhé části, kdy se po nepřehledné akci, do níž se zapojil také Faksa, prosadil Luke Glendening. Český útočník bodoval ve druhém utkání za sebou a svoji bilanci v sezoně si vylepšil na 13 bodů a 11 asistencí.

Kings v průběhu druhé třetiny zásluhou dvou branek Arthura Kaliyeva odskočili na 3:1, domácím hokejistům ale skvěle vyšel závěr druhé části, ve kterém třemi góly stav otočili.

V čase 34:13 snížil Jason Robertson a v poslední minutě druhé třetiny se o obrat postarali Ryan Suter a Alexander Radulov, jenž třetí trefou v ročníku oslavil 500. zápas v NHL.

Ve třetí části gól nepadl a Stars se radovali z druhé výhry za sebou. Kings naopak neodčinili vysokou prohru s Bostonem.

Prolomení série proher Buffala

Buffalo uspělo po sérii šesti porážek. Sabres do zápasu vstoupili aktivně a ve třetí minutě nahození Jacoba Brysona v přesilovce tečoval za bezmocného Mrázka bránící Morgan Rielly.

Ve 12. minutě po povedené akci srovnal obránce Rasmus Sandin. V dalším průběhu zápasu ale švédského beka štěstí opustilo.

Ve 33. minutě se od něj odrazil kotouč k volnému Victoru Olofssonovi, jenž vrátil Buffalu vedení. Devadesát sekund před koncem druhé části nedokázal Sandin odklidit kotouč z předbrankového prostoru a Tage Thompson zvýšil.

Ovečkin k Ukrajině: Putin je můj prezident. Já nejsem politik, ale sportovec. Válka musí skončit

Číst článek

A chybou se švédský obránce podepsal také pod čtvrtou branku Sabres, před kterou nezkrotil puk na obranné modré čáře a vybídl ke skórování Jeffa Skinnera.

„Týmy, jako je Buffalo, bychom měli porážet. Není to o tom, že bych snižoval jejich kvality, ale v aktuálním rozpoložení bychom si s nimi prostě měli poradit. Bohužel jsme udělali několik individuálních chyb,“ řekl Sandin.

Definitivní podobu výsledku dal v 52. minutě Kyle Okposo, který z bezprostřední blízkosti popáté prostřelil Mrázka. Buffalo je ve Východní konferenci stále předposlední, byť jen o skóre, Toronto nevyužilo možnost posunout se na třetí místo tabulky.

Otočka Blues

Hokejisté NY Rangers, do jejichž sestavy se po nemoci vrátil Filip Chytil, po dvou prohrách zabrali. Na domácím ledě porazili St. Louis 5:3 a z šestého místa Východní konference ztrácejí pouhých šest bodů na vedoucí Carolinu.

Rangers v 37. minutě po trefě Ryana Stromea vedli 2:0, Blues ale třemi góly v posledních dvou a půl minutách druhé třetiny vývoj otočili. Trenér Rangers Gerard Gallant po zápase přiznal, že z týmu byla v pauze mezi druhou a třetí třetinou cítit frustrace.

„Nechápejte mě špatně, ale vedli jsme 2:0, měli jsme zápas pod kontrolou a najednou přišla nepovedená tříminutovka. Kluci byli o pauze skleslí a bez odhodlání, ale naštěstí jsme se dokázali vrátit do hry a vyhrát.“

Američan Yandle vyrovnal v NHL 35 let starý rekord. Nastoupil k 964 zápasům základní části v řadě

Číst článek

Obrat nastartoval svou první brankou za Rangers Patrik Nemeth, vítěznou trefu v přesilovce obstaral Chris Kreider a konečnou podobu výsledku stanovil gólem do prázdné branky Artěmij Panarin.

Blues neuspěli po čtyřech výhrách a v Západní konferenci zůstávají třetí.

Nelichotivou sedmizápasovou sérii bez výhry ukončili hokejisté Seattlu, kteří porazili Nashville 4:3. Vítěznou branku vstřelil v oslabení ve 43. minutě Colin Blackwell.

Kompletní výsledky NHL

Toronto - Buffalo 1:5, Dallas - Los Angeles 4:3, NY Rangers - St. Louis 5:3, Seattle - Nashville 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme