Chlapík zářil proti Philadelphii. Český útočník vstřelil vítězný gól a stal se druhou hvězdou utkání

Útočník Filip Chlapík vstřelil v pátečním utkání NHL vítězný gól Ottawy, která porazila Philadelphii 2:1, a byl zvolen druhou hvězdou zápasu. David Krejčí asistoval u rozdílové trefy Bostonu, který zvítězil na ledě Toronta 4:2. Jeho spoluhráč David Pastrňák nebodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:41 16. 11. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Filip Chlapík

Hokejový útočník Filip Chlapík | Zdroj: Reuters

Philadelphii patřil úvod zápasu a ujala se ve třetí minutě vedení gólem Tylera Pitlicka. Ottawa otočila ve druhé polovině prostřední třetiny.

Hertl a Chytil se blýskli v NHL dvěma góly, Palát jednou trefou podpořil vysoké vítězství Tampy

Číst článek

Tyler Ennis vyrovnal v přesilové hře střelou z pravého kruhu mezi betony Cartera Harta a z podobného místa se prosadil i Chlapík, který zamířil přesně nad lapačku.

Český útočník nastupuje ve čtvrté formaci, přesto bodoval ve čtvrtém z posledních pěti zápasů (2+2). Ottawa od konce října, kdy povolala Chlapíka z farmy, vyhrála v šesti z osmi utkání a odlepila se ode dna NHL.

Chlapíka ve „hvězdném“ hodnocení předčil pouze gólman Anders Nilsson, který kryl 26 střel. „Flyers nás v úvodních minutách zatlačili, od inkasovaného gólu jsme ale převzali iniciativu. Lépe jsme bruslili a víc se sráželi, proto jsme zápas otočili,“ řekl brankář.

Jakub Voráček neskrýval zklamání z prohry Philadelphie, která v předchozích sedmi zápasech bodovala. „Dobře bruslili. Byl jich plný led a napadali nás v plné rychlosti. Byli jsme trochu pomalí, proto jsme prohráli, i když si myslím, že máme lepší tým. Nic proti Ottawě, odehrála dobrý zápas, ale měli bychom taková utkání vyhrávat,“ podotkl český útočník.

Duel rozhodly i speciální formace. Philadelphia inkasovala vyrovnávací gól v oslabení a v závěru utkání promarnila čtyřminutovou přesilovou hru. „Měli jsme ji proměnit, zvláště v situaci, kdy jsme prohrávali. Nesehráli jsme ji špatně, měli jsme tam dobré akce, jen jsme je nezakončili gólem,“ doplnil Voráček.

Pastrňák se neprosadil

Boston ztratil vedení 1:0 a 2:1, ale na gól ze 46. minuty už Toronto nenašlo odpověď. Vítěznou akci rozjel Krejčí, který přihrál na modrou čáru Charliemu McAvoyovi a šel před branku, kde na sebe navázal bránicí hráče.

Jeho spoluhráč se mezitím dostal s pukem až za branku, odkud přihrál mezi kruhy Bradu Marchandovi, který nadvakrát překonal Frederika Andersena. První výhru Bostonu po čtyřech prohrách pojistil při hře bez brankáře Zdeno Chára.

Washington doma podlehl Montrealu 2:5. Vedoucí tým NHL vyšel bodově naprázdno po měsíci a utkání ztratil ve druhé třetině, kdy kanadský klub odskočil v rozmezí 27. až 35. minuty z bezbrankového stavu na 4:0.

Hlavním strůjcem hostující výhry se stal slovenský útočník Tomáš Tatar, který vstřelil gól a na další tři přihrál.

Výsledky NHL:
Toronto - Boston 2:4, New Jersey - Pittsburgh 2:1, Ottawa - Philadelphia 2:1, Columbus - St. Louis 3:2 v prodl., Washington - Montreal 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme