Filip Chytil má první bod v NHL, Hertl skóroval při výhře San Jose

18letý hokejový útočník Filip Chytil zaznamenal první bod v dresu New York Rangers, jeho asistence ale pouze zmírnila porážku 2:4 s Washingtonem. Gól Tomáše Hertla pomohl San Jose Shakrs v Chicagu.

New York (Aktualizováno: 7:24 27. 3. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník New York Rangers Filip Chytil

Útočník New York Rangers Filip Chytil | Foto: Adam Hunger-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Po pěti měsících čekání se Filip Chytil vrátil z farmy do prvního týmu New York Rangers a proti Washingtonu byl se šesti střelami nejaktivnějším z Jezdců.

Pastrňák se trefil potřicáté v sezoně, Mrázek nezabránil prohře Philadelphie na ledě Pittsburghu

Číst článek

Svůj první bod získal 18letý útočník ve 45. minutě, když se dostal na levé straně brankoviště k odraženému puku. Ten mu sice místo střely sjel z čepele, ale projel k volnému Matsi Zuccarellovi, který už zakončil do prázdné branky.

„Ani nevím, jestli to byla střela, nebo přihrávka,“ usmíval se po zápase Chytil. „ Zkrátka to byl gól, ale vyměnil bych to za výhru. Zuccarello s Hayesem mi strašně pomohli. Inkasovali jsme hned při mém prvním střídání a první třetina byla těžká ale pak jsem se při každém střídání cítil líp.“

Rangers díky Chytilově asistenci snížili na 2:4, jenže další gól už se jim vstřelit nepovedlo. Washington v Madison Square Garden rozhodl o své výhře už v první třetině. Během prvních deseti minut vyhnali Oshie, Niskanen a Ovečkin z branky gólmana Rangers Georgijeva.

Náhradník Ondřej Pavelec inkasoval po akci Kuzněcova, naděje Rangers pak držel 26 úspěšnými zákroky.

Tomáš Hertl načal třetí desítku gólů v letošní sezoně. Pozici třetí hvězdy zápasu v Chicagu si vysloužil v 56. minutě, když využil práce Barclaye Goodrowa u mantinelu, dostal prostor najet si před branku a povedeným blafákem dostal San Jose do vedení 3:2.

Žraloci těsný náskok neudrželi a o druhém bodu musely rozhodnout samostatné nájezdy, do těch už se Hertl nezapojil, jen ze střídačky sledoval rozhodující pokus Kevina Labanca, který rozhodl o výře Sharks 4:3.

NHL:

Toronto - Buffalo 2:3, NY Islanders - Florida 0:3, NY Rangers - Washington 2:4, Carolina - Ottawa 4:1, Tampa Bay - Arizona 1:4, Chicago - San Jose 3:4 po sam. nájezdech, Montreal - Detroit 4:2,  Vegas - Colorado 4:1, Los Angeles - Calgary 3:0.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme