Debakl ve finále NHL. Colorado doma rozmetalo Tampu 7:0 a slaví druhou výhru v sérii

Hokejisté Colorada deklasovali ve finále NHL doma Tampu Bay 7:0 a v sérii vedou už 2:0 na zápasy. Po dvou gólech vstřelili Valerij Ničuškin a Cale Makar. Čisté konto udržel díky 17 zákrokům Darcy Kuemper, jemuž kryl záda Pavel Francouz. Na straně poražených si připsali Ondřej Palát i Jan Rutta shodně po dvou záporných bodech.

Video Colorado (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Colorada Valerij Ničuškin

Útočník Colorada Valerij Ničuškin | Foto: John Locher | Zdroj: ČTK / AP

Colorado vyhrálo úvodní zápas 4:3 v prodloužení, přičemž po úvodní třetině vedlo 3:1. Palát sice po utkání podotkl, že musí do druhého duelu vstoupit lépe, ale zůstalo jen u slov. Domácí předčili Tampu Bay v rychlosti a brankáře Andreje Vasilevského překonali v úvodních čtrnácti minutách třikrát.

Colorado otevřelo finále Stanleyova poháru vítězstvím 4:3. Za Tampu snížil Palát, rozhodlo prodloužení

Číst článek

První změnu obstaral Ničuškin v čase 2:54 z přesilové hry, když z předbrankového prostoru usměnil do sítě přihrávku Andre Burakovského. Rutta přistoupil k volném střelci o zlomek sekundy později.

Obránce Josh Manson zvýšil v osmé minutě z přečíslení dva na jednoho a třetí gól přidal z dorážky Burakovsky, který ještě v závěru první třetiny neproměnil samostatný únik.

Colorado ztratilo v předchozím utkání náskok v prostřední části, v níž ale tentokrát nepřipustili žádné drama. Čtvrý gól padl ve ve 24. minutě po chybě Paláta. Český útočník prostrkával za brankou puk na obránce, ale přihrávku vystihl Mikko Rantanen a po jeho pasu skóroval Ničuškin.

Vasilevského poté zachránila tyč po střele Mansona, pátou trefu Avalanche dal až Darren Helm z rychlého kontru. A to ještě Logan O´Connor neuspěl z úniku.

Tampa Bay si v útoku moc šancí nevytvořila. Nejvíce hrozila z přesilových her, ve které ale inkasovala pošesté. Makar se dostal v oslabení do přečíslení dva na jednoho a stejně jako Manson vzal zakončení na sebe a prosadil se střelou z pravého kruhu ke vzdálenější tyči.

Adept na nejlepšího obránce sezony uzavřel skóre po pohledné kombinaci v přesilové hře a potrestal faul Paláta, který byl vyloučen za krosček v útočném pásmu.

Sestřih utkání Colorado - Tampa Bay

Colorado vyhrálo posedmé v řadě a přiblížilo se Stanleyovému poháru, který získalo naposledy v roce 2001. Domácí fanoušci už od stavu 3:0 skandovali: „My chceme pohár!“ a pokřik v průběhu utkání několikrát zopakovali. Obhájce trofeje z posledních dvou ročníků ale i v minulé sérii s Rangers prohrál venku úvodní dva zápasy a následně otočil na 4:2.

Série se nyní stěhuje na led Tampy Bay, kde je třetí zápas na programu v noci z pondělí na úterý od 2:00 SELČ.

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Ničuškin (Burakovsky, Newhook), 8. Manson (Cogliano, Newhook), 14. Burakovsky (Rantanen, D. Toews), 25. Ničuškin (Rantanen), 37. Helm (O´Connor), 43. Makar (Cogliano), 50. Makar (Rantanen, MacKinnon). Rozhodčí: McCauley, Hebert - Murchison, Murray. Vyloučení: 13:14. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 17.849. Hvězdy zápasu: 1. Ničuškin, 2. Kuemper, 3. Makar (všichni Colorado). Stav série: 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme