Do finále play-off NHL vstoupil lépe Boston, St. Louis doma porazil 4:2

Hokejisté Bostonu porazili v úvodním finále Stanley Cupu St. Louis 4:2, přestože prohrávali 0:2. Gólem a nahrávkou se na výhře podílel útočník Sean Kuraly, zvolený první hvězdou večera. Stejnou bilanci si na opačné straně připsal Brayden Schenn. Čeští útočníci vítězného celku David Krejčí a David Pastrňák nebodovali.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprízu finále z roku 1970 načali lépe Blues. Bostonu se v osmé minutě po Schennově střele nepodařilo vyhodit puk. Následně vypálil obránce Jay Bouwmeester, jehož zakončení se odrazilo zpátky k Schennovi, který z mezikruží překonal brankáře Tuukku Raska.

V 15. minutě si v přesilové hře domácí Marcus Johansson najel mezi hráče St. Louis a zblízka orazítkoval tyčku.

Francouz bude dál bojovat o místo v NHL, s Coloradem podepsal smlouvu na další sezonu

Číst článek

Minutu po začátku druhé třetiny udeřili Blues podruhé. Pastrňák chtěl za brankou Bruins zadovkou předat kotouč Zdenu Chárovi. Slovenský kapitán mužstva si však k zadnímu hrazení nesjel a puku se ujal Schenn, jenž mezi kruhy našel pohotově pálícího Vladimíra Tarasenka.

Třiadvacetiletý Pastrňák byl i u prvního obdrženého gólu a z duelu si odnesl dva záporné body do statistiky plus/minus. Krejčí naopak zaznamenal kladný bod.

O 76 vteřin později přišel Boston s odpovědí. Kuraly zavezl puk do útočného pásma a z pravého kruhu našel před brankou zakončujícího beka Connora Cliftona. V 31. minutě hostující útočník Oskar Sundqvist zbytečně u střídaček krosčekoval Cliftona a poslal svůj tým do oslabení. Domácí následnou početní výhodu zužitkovali.

Zadák Charlie McAvoy se ujal ve středním pásmu vyhozeného kotouče a nikým neatakován si nabruslil až před pravý kruh, odkud vystřelil a srovnal. Boston v pátém utkání po sobě využil přesilovou hru.

Bruins si do konce prostřední dvacetiminutovky vytvořili několik šancí. Blízko gólu se ocitl Brad Marchand, jehož střela skončila na břevně. Druhá třetina byla zcela v režii domácích, kteří přestříleli Blues 18:3.

Ve 46. minutě dokonal Boston zásluhou Kuralyho obrat. Útočník Noel Acciari nahrál Kuralymu před branku a šestadvacetiletý centr vyzrál na gólmana Jordana Binningtona. Triumf stvrdil trefou do prázdné branky při power play Blues Marchand.

Finále Stanleyova poháru - 1. zápas:
Boston Bruins - St. Louis Blues 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. C. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand - 8. B. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (B. Schenn). Rozhodčí: Kozari, Sutherland - Racicot, Devorski. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 38:20. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Kuraly, 2. M. Johansson, 3. C. Clifton (všichni Boston). Stav série: 1:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme