Francouz vychytal výhru Colorada potřetí v řadě, Chytil a Voráček si připsali asistence

Hokejový brankář Pavel Francouz přispěl 28 zákroky k výhře Colorada 6:3 nad Philadelphií. Další český gólman Karel Vejmelka zastavil v pátečním programu NHL 29 střel, ale neodvrátil prohru Arizony 2:4 v Calgary. I díky přihrávce Filipa Chytila porazil New York Rangers na svém ledě Pittsburgh 5:1. Jakub Voráček si připsal asistenci při prohře Columbusu 3:4 v prodloužení ve Winnipegu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz.

Pavel Francouz. | Foto: John Hefti-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Francouz nastoupil za Avalanche po týdnu a připsal si třetí výhru v řadě. Za žádný gól nemohl, dva inkasoval z dorážek a třetí ze sólového úniku.

Colorado získalo klíčový náskok mezi 14. až 19. minutou, během kterých odskočilo z 1:1 na 4:1. Hlavním strůjcem úspěchu byl Cale Makar, který vstřelil 23. a 24. branku v ročníku a překonal klubový rekord Sandis Ozolinše v počtu gólů vstřelených obráncem za sezonu.

Cale Makar překonal klubový rekord

Vejmelka prohru neodvrátil

Calgary položilo základ výhry v Arizoně během 21. až 29. minuty, kdy zlomilo třemi góly bezbrankový stav. Vejmelku, jemuž kryl opět záda Josef Kořenář, překonal nejdříve zblízka Matthew Tkachuk po přihrávce zpoza branky.

Po kombinaci na jeden dotek zvýšil v přesilové hře z mezikruží Elias Lindholm a z úniku dva na brankáře upravil Johnny Gaudreau svou 200. trefou v NHL na 3:0.

Trenér Moták po pěti letech končí v Olomouci, klub se s ním po konci v předkole play-off rozloučil

Číst článek

Útočník Arizony Michael Carcone snížil gólem do šatny, ale ve 45. minutě vrátil Rasmus Andersson domácím z dalšího úniku tříbrankový náskok. Vladislav Koljanočok jen v závěru zkorigoval skóre.

České asistence

Rangers vedli proti Pittsburghu už v páté minutě 3:0 a první gól připravil Chytil, který v předchozích čtyřech zápasech nebodoval. Český útočník zatáhl puk po pravé straně do pásma, přihrál jej mezi kruhy Alexisovi Lafrenierovi, který střelou mezi betony otevřel skóre.

Dva góly vítězů dal Chris Kreider, jenž je v tabulce střelců NHL se 44 zásahy na děleném druhém místě, Rangers vyhráli vysoko 5:1.

Asistence Filipa Chytila

Voráček se podílel při hře šest na čtyři na vyrovnávacím gólu v zápase Colubmusu s Winnipegem, který poslal v čase 59:46 do prodloužení. Kladenský odchovanec po vyhraném vhazování přihrál na modré čáře puk Zachu Werenskému, jehož střelu dorazil Oliver Bjorkstrand. V prodloužení rozhodl o výhře Winnipegu z úniku Nikolaj Ehlers.

Bjokrstrand vyrovnal 14 sekund před koncem

Výsledky NHL

Buffalo - Washington 3:4 po sam. nájezdech, NY Rangers - Pittsburgh 5:1, Calgary - Arizona 4:2, Winnipeg - Columbus 4:3 v prodl, Colorado - Philadelphia 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme