Hertl i Kaše v NHL skórovali, prohry svých týmů ale neodvrátili. Voráček asistoval u výhry Columbusu

Gól českého hokejového útočníka Ondřeje Kašeho prohru Toronta 3:6 ve Winnipegu neodvrátil. Na vítězství nestačila ani devátá branka Tomáše Hertla v aktuálním ročníku NHL, San Jose podlehlo Columbusu 4:6. Asistenci u vítězné trefy Blue Jackets si připsal Jakub Voráček.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše z Toronta a Logan Stanley z Winnipegu

Ondřej Kaše z Toronta a Logan Stanley z Winnipegu | Foto: Terrence Lee | Zdroj: Reuters

Columbus v souboji se San Jose protrhl sérii čtyř proher. Blue Jackets rozhodli zápas v úvodu třetí části, kdy po trefách Jacka Roslovice a Adama Boquista odskočili do dvoubrankového vedení, které již Sharks nedokázali stáhnout.

Vegas v NHL rozstřílelo Vejmelkovu Arizonu 7:1, Vladař pomohl vychytanými nájezdy k výhře Calgary

Číst článek

Do kombinace před Boquistovou brankou na 5:3 se zapojil Jakub Voráček, který zatáhl puk do útočného pásma, u pravého mantinelu se šikovnou otočkou zbavil bránícího hráče, posunul puk na Gabriela Carlssona, jenž bekhendem našel zakončujícího švédského obránce.

Voráček získal devatenáctý kanadský bod v sezoně a dorovnal nejproduktivnějšího Čecha v soutěži Davida Pastrňáka.

San Jose zásluhou Hertlovy trefy z pravého kruhy v 51. minutě snížilo na 4:5, ale devátá branka nejlepšího českého střelce probíhajícího ročníku NHL byla tím posledním, co Sharks stihli. V závěru ještě inkasovali při risku bez brankáře a z Columbusu odjíždějí s prohrou 4:6.

Hertlův gól proti Columbusu

Na výhru nestačil ani gól Ondřeje Kašeho z Toronta. Český útočník se v 36. minutě zápasu proti Winnipegu protáhl po pravém křídle, zpoza brankové čáry nachytal brankáře Jets Connora Hellebuycka s snížil na 3:5. Winnipeg již ve zbytku neinkasoval a došel si pro vítězství 6:3, Toronto prohrálo podruhé za sebou.

Výsledky NHL

Edmonton - Los Angeles 1:5, Columbus - San Jose 6:4, NY Islanders - Chicago 3:2 po sam. nájezdech, Philadelphia - Tampa Bay 1:7, Winnipeg - Toronto 6:3. Vegas - Calgary 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme