Hertl opět skóroval, San Jose to ale stačilo jen na bod. Kämpf se blýskl dvěma asistencemi

Hokejový útočník Tomáš Hertl přispěl San Jose 22. gólem této sezony NHL k zisku bodu za prohru 4:5 v prodloužení na ledě Floridy. Toronto zvítězilo i díky dvěma přihrávkám Davida Kämpfa 7:4 v Detroitu. Výhru kanadského týmu vychytal Petr Mrázek, který kryl 31 střel. Karel Vejmelka předvedl 32 zákroků, ale neodvrátil porážku Arizony 1:3 s Buffalem.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hert slaví se spoluhráči

Tomáš Hert slaví se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Hertl otevřel v sedmé minutě skóre. Český útočník zachytil u levého mantinelu rozehrávku, vyměnil si puk s Rudolfsem Balcersem a vybruslil si před Sergeje Bobrovského, jehož překonal střelou mezi betony.

San Jose vedlo v průběhu utkání 2:0, 3:1 a 4:2 i záslouhou dvou branek Jonathana Dahlena. Florida ale slepenými góly ve 47. a 49. minutě vyrovnala a prodloužení rozhodl Samuel Bennett.

Hertlův gól do sítě Floridy

Detroit vedl ještě v 50. minutě 4:2, přičemž dvakrát překonal Mrázka útočník Dylan Larkin. Gólovou smršť Toronta odstartoval Michael Bunting, který dvěma góly vyrovnal a zkompletoval svůj druhý hattrick v kariéře.

U první trefy z 33. minuty mu asistoval Kämpf. Nerozhodný stav zlomil Rasmus Sandin v čase 57:09 a zbývající góly vstřelili při hře domácích bez gólmana Mitchell Marner a John Tavares, jemuž přihrával Kämpf.

Sestřih utkání Detroit - Toronto

Vejmelka inkasoval v předchozích dvou startech shodně šest gólů a proti Buffalu pustil všechny branky v úvodních 28 minutách. Nejdříve jej překonal v přesilové hře švihem z pravého kruhu Kyle Okposo a poté udeřili z rychlých protiútoků Peyton Krebs a Alex Tuch. Čestný úspěch Arizony vstřelil v 52. minutě Shayne Gostisbehere.

Výsledky NHL

Arizona - Buffalo 1:3, St. Louis - Winnipeg 1:4, Montreal - Edmonton 2:7, Ottawa - Anaheim 1:2, Carolina - New Jersey 2:1, Tampa Bay - Vegas 2:3 po sam. nájezdech, Florida - San Jose 5:4 v prodl., Philadelphia - Los Angeles 4:3 v prodl., Detroit - Toronto 4:7, Calgary - Vancouver 1:0 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme