Hertl pomohl dvěma góly k výhře San Jose 5:0, Vejmelka 37 zákroky nezabránil prohře Arizony

Hokejový útočník Tomáš Hertl přispěl dvěma góly k výhře San Jose 5:0 nad Los Angeles a v sezoně má na kontě už 25 tref, což se mu v základní části NHL povedlo v kariéře podruhé. Karel Vejmelka zneškodnil 37 střel Bostonu včetně všech sedmi pokusů Davida Pastrňáka, ale neodvrátil prohru Arizony 2:3. Na výhře Bruins se podílel asistencí Tomáš Nosek. Na jeden gól přihrál také Filip Chytil při vítězství New Yorku Rangers 7:4 v Dallasu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tomáš Hertl překonává brankáře Cala Petersena

Útočník Tomáš Hertl překonává brankáře Cala Petersena | Zdroj: Reuters

Hertl rozhodl před dvěma dny na ledě Los Angeles zápas v prodloužení a prosadil se i v odvetě, když svými góly upravil skóre z 3:0 na konečných 5:0.

Český útočník nejdříve zvýšil v polovině utkání z dorážky v přesilové hře. Konečnou podobu výsledku dal v 56. minutě, ve které se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a doklepl puk do odkryté branky.

Hertl by mohl atakovat svůj rekord ze sezony 2018/19, v níž nasázel v základní části 35 branek. San Jose zbývá odehrát do konce základní části 24 utkání.

Zbývající tři góly Sharks vstřelili v úvodní třetině Timo Meier, Matt Nieto a Jonathan Dahlen. Brankář Adin Hill potřeboval na čisté konto 29 zákroků.

37 zákroků

Boston vedl po úvodní třetině 2:0. Oba góly vstřelil Craig Smith a skóre otevřel z dorážky Noskovy střely. Arizona vyrovnala na přelomu druhé a třetí třetiny trefami Claytona Kellera a Nicka Ritchieho.

Vaněček vychytal Washingtonu výhru v přestřelce s Vancouverem, Voráček střídal kvůli zranění

Číst článek

Zápas rozhodl v 57. minutě Charlie Coyle, který překonal Vejmelku bekhendem nad lapačku z přečíslení dva na jednoho.

Rangers prohrávali už v páté minutě 0:2, ale ještě v úvodní třetině otočili na 4:2. Dallas vstřelil v dalším průběhu utkání kontaktní branky na 3:4 a 4:5, než hosty uklidnil šestý gól, který si připsal z rychlého protiútoku Barclay Goodrow po přihrávce Chytila.

Hlavním strůjcem vítězství Rangers byl Artěmij Panarin s pěti body za jeden gól a čtyři asistence. V obraně Rangers nastoupil Libor Hájek podruhé od 2. února.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme