Přihrávky Voráčka ani Jeřábka nestačily, Washington i Philadelphie prohrály

Útočník Jakub Voráček ve třetím utkání prvního kola play-off NHL asistoval u jediné branky hokejistů Philadelphie, která na vlastním ledě podlehla Pittsburghu 1:5. Přihrávka obránce Jakuba Jeřábka nezabránila porážce Washingtonu s Columbusem 4:5 v prodloužení.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček (uprostřed) se svými spoluhráči

Jakub Voráček (uprostřed) se svými spoluhráči | Zdroj: Reuters

Úřadující šampioni NHL z Pittsburghu se v sérii ujali vedení 2:1 na zápasy i díky čtyřem bodům kapitána Sidneyho Crosbyho. 

Hattrick a tři asistence k tomu. Pastrňák při svém galapředstavení rozstřílel Toronto

Číst článek

Flyers mohli otevřít skóre už ve druhé minutě, útočník Nolan Patrick však proti brankáři Mattu Murraymu v tváří tvář neuspěl. Do vedení šli Penguins v 11. minutě po Crosbyho trefě. Dvoubrankový náskok obstaral zkraje prostřední části centr Derick Brassard.

Pittsburgh zápas definitivně zlomil v 27. minutě dvěma zásahy v rozmezí pěti vteřin. Gól Jevgenije Malkina na 3:0 padl po Voráčkově vyloučení, kterým kladenský rodák poslal Penguins do přesilovky čtyři na tři.

Bek Travis Sanheim v 34. minutě střelou od modré snížil, ale na víc se Flyers nezmohli. Konečnou podobu výsledku stanovil ve třetí třetině zadák Justil Schultz v přesilové hře, když si Voráček znovu odpykával dvouminutový trest.

Pittsburgh využil celkem tři početní výhody, nejužitečnější hráč vyřazovacích bojů posledních dvou let Crosby si vylepšil statistiky o gól a tři asistence.

Jakub Jeřábek si svou první asistenci v letošním play-off připsal hned ve třetí minutě zápasu s Columbusem. Český obránce křižným pasem vybídl ke střele Orpika a jeho pokus šikovně tečoval Jay Beagle.

Washington v utkání vedl 2:0 a 3:1, jenže vedení neudržel. Za stavu 4:4 šel zápas do prodloužení, které rozhodlo levé křídlo Blue Jackets Matt Calvert. Capitals doma ztratili oba duely v nastavení a prohrávají 0:2.

Minnesota po vítězství 6:2 nad Winnipegem snížila stav série na 1:2.

1. kolo play-off NHL:
Východní konference - 2. zápas:
Washington - Columbus 4:5 v prodl. (stav série 0:2).
Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Pittsburgh 1:5 (stav série 1:2).
Západní konference - 3. zápasy:
Minnesota - Winnipeg 6:2 (stav série 1:2), Los Angeles - Vegas 2:3 (1:0, 0:0, 1:3).

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme